Artiskokker med safransmør
&format=webp) 
    Artiskokker er en raffineret og lækker spise. Og denne opskrift på artiskokker med safransmør er virkelig en fryd for øjet. Det er en god ide at have tiden med sig når man serverer artiskokker, da man kan sidde længe og blad for blad arbejde sig gennem artiskokken. Start med de yderste blade, træk dem af , dup dem i safransmørret og skrab "kødet" af med tænderne. Til sidst er der kun den "kødfyldte" bund tilbage, som man spiser med ske, gaffel eller bare med fingrene - alt efter temperament.
Ingredienser
| 
                                            
                                                    2½ liter
                                                Vand
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1
                                                Citron (usprøjtet) i skiver
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    3
                                                Store eller 6 små artiskokker (ca. 1⅕ kg)
                                            
                                     | 
Safransmør
| 
                                            
                                                    75 g
                                                Blødt smør
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1
                                                Lille knust fed hvidløg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Friskpresset citronsaft
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ¼ tsk
                                                Safran - 1 knivspids
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ¼ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | 
Pynt
| 
                                            
                                                    
                                                Fintstrimlede krydderurter og citron
                                            
                                     | 
|---|
Sådan gør du
Safransmør
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Det er fordel at lade safran udbløde i ca. ½ tsk varmt vand i ca. 10 min. inden det kommer i smørret. På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve. Safransmørret kan stå tildækket i køleskabet fra dag til dag. Man spiser kun den bløde del i bunden af hvert artiskokblad. Træk bladet af artiskokken, dyp det i smørret og træk "kødet" af mellem tænderne. Den bløde bund kan også spises - den regnes faktisk for den største delikatesse.
I stedet for artiskokker kan man servere grønne asparges eller små slanke porrer.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
131 kJ / 31 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,2 g | 
| Protein: | 0,9 g | 
| Fedt: | 1,7 g | 
| Kulhydrat: | 3,1 g | 
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    