Asparges med bacon i airfryer

25 min
Asparges med bacon i airfryer

Asparges er en fantastisk grøntsag og tilberedes de i en airfryer, bliver de dejlig sprøde. I denne opskrift kombineres de friske asparges med bacon, hvilket skaber en skøn balance mellem det friske og det salte. Asparges med bacon i airfryer kan både serveres som en nem og lækker forret og som tilbehør til et hovedmåltid.

Ny

Ingredienser

24 Grønne asparges (ca. 400 g)
8 skiver Bacon
50 g Salatost i tern, smuldret
Fintsnittet top af forårsløg
Grofthakkede krydderurter, fx dild, purløg og persille

Sådan gør du

  • Knæk de nederste par centimeter af aspargesene.
  • Sno en baconskive omkring 3 asparges. Gentag med resten så du har 8 serveringer.
  • Læg 4 aspargsbundter direkte på risten i airfryen og steg dem ca. 5 min på hver side ved 200°.
  • Gentag med de sidste 4 bundter. Giv evt. de 4 bundter der blev stegt først et skud varme i airfryeren - ca. 1 min.
  • Anret de nystegte asparges med bacon på et fad. Top med salatost, forårsløg og krydderurter - og server.

Det er nødvendigt med luft omkring hvert enkelt bundt asparges, når man steger dem ellers bliver baconen ikke sprød.

https://www.arla.dk/opskrifter/asparges-med-bacon-i-airfryer/