Asparges med misosmør

Asparges med misosmør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Den traditionelle forårsbebuder får her selvskab af miso, som er fermenteret sojabønne - en japansk specialitet.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

  • 1 bundt grønne asparges (ca. 500 g)
  • 100 g smør
  • 2 spsk hvid miso - sojabønne pasta
  • 2 dl friske korianderblade
  • 1 spsk sorte sesamfrø

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Knæk de nederste par centimeter af aspargesene.
  2. Kom ¾ af smørret i en lille, tykbundet gryde og smelt det ved jævn varme i 3-4 min.
  3. Skru ned til svag varme og lad det langsomt blive gyldentbrunt, 12-14 min. eller til det dufter brunt uden at branke. Skrab forsigtigt, af og til, bunden af gryden med en træspatel, så tørstoffet ikke brænder fast.
  4. Når det nærmer sig at smørret er ved at være færdigt, skal du være over det, så det ikke får for meget. Tag gryden af varmen og tilsæt miso og rør rundt.
  5. Lad resten af smørret smelte ved kraftig varme i en pande, men uden at det bruner.
  6. Svits asparges i ca. 2 min.
  7. Kom dem på et fad og hæld misosmør over. Pynt med korianderblade og sesamfrø og server straks.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3957 kJ / 946 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 6,6 %
  • Kulhydrat: 9,7 %
  • Fedt: 83,7 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag