Aspargessalat med perlespelt og kylling
30 min
•

De hvide asparges er en delikatesse, som du ikke må gå glip af. Her er de med i en dejlig salat sammen med bl.a. gylden stegt kylling, perlespelt og salatost.
Ingredienser
2 dl
Vand
|
|
---|---|
160 g
Perlespelt (ca. 2 dl)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 spsk
Æbleeddike
|
|
1 spsk
Rørsukker
|
3
Rødløg i tynde både (ca. 200 g)
|
|
---|---|
3 spsk
Friskpresset citronsaft
|
20 g
Smør
|
|
---|---|
300 g
Kyllingeinderfileter delt på langs
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1 liter
Vand
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
300 g
Skrællede hvide asparges i mundrette bidder
|
100 g
Rensede babyspinatblade
|
|
---|---|
250 g
Salatost
|
Tilbehør
150 g
Ristet flutes
|
---|
Sådan gør du
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9568 kJ / 2287 kcal
Næringsindhold pr. 100g
346 kJ / 83 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 26,3 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 43,7 % | 8,9 g |
Fedt: | 30 % | 2,8 g |
Relateret video
Sådan klargør du asparges
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.
