Avocadocreme med jordbærskum

1 time 5 min
Arbejdstid: 30 min
Avocadocreme med jordbærskum

Avocadocreme med jordbærskum er en cremet og skøn dessert. Knasende hasselnødkrokant giver et sprødt og sødt modspil til de luftige lag på toppen.

Ingredienser

Jordbærskum

85 g Friske eller frosne jordbær
½ dl Vand
1 spsk Sukker
1¼ dl Piskefløde

Avocadocreme

2 Modne avocadoer
2½ dl Kvark eller græsk yoghurt
1 spsk Friskpresset citronsaft
3 spsk Flormelis
75 g Hakkede hasselnøddekerner
1 dl Sukker (ca. 85 g)

Pynt

Citronskal (usprøjtet)
Frysetørrede bær, fx jordbær eller hindbær

Sådan gør du

Jordbærskum

  • Kom jordbær og vand i en gryde. Bring det i kog og kog det i ca. 3 min. Tilsæt sukker og kog i yderligere ca. 3 min. - rør af og til. Stil blandingen på køl i ca. ½ time.

Avocadocreme

  • Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene. Skrab avocadokødet ud med en ske og kom det i en skål sammen med kvark, citronsaft og flormelis. Blend med en stavblender til blandingen er helt glat ca. 3-5 min. Kom avocadocremen i en sprøjtepose og læg den på køl i ca. 10 min.

Jordbærskum fortsat

  • Blend jordbærblandingen med en stavblender ca. 3-5 min. til en jævn puré. Pisk fløden til et let skum og vend jordbærpuréen i lidt af gangen - til skummet er helt ensartet. Kom jordærskummet i en sprøjtepose og læg det på køl i ca. 5 min.

Hasselnødkrokant

  • Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme - til en tyk sirup. Tilsæt hasselnødder og vend dem hurtigt i sukkeret. Hæld nødder og karamel ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.
  • Hak hasselnødkrokanten groft. Fordel avocadocreme, hasselnødkrokant og jordbærskum i 8 små glas a ca. 2 dl. Pynt med revet citronskal og drys med frysetørrede bær.

I stedet for jordbærskum kan du lave gulerodsskum. Blend 100 g kogte, afkølede gulerødder. Vend gulerodspuré sammen med sukker og flødeskum. Gulerodsskummet får en skøn farve og bliver lige så sødt som jordbærskummet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8558 kJ / 2045 kcal

Næringsindhold pr. 100g

876 kJ / 209 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 9,8 % 5 g
Kulhydrat: 33,1 % 17,1 g
Fedt: 57,1 % 13,5 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/avocadocreme-med-jordbarskum/