Bagt cheesecake med vanilje og passionfrugt

10 timer
Arbejdstid: 1 time 30 min
Bagt cheesecake med vanilje og passionfrugt

Der er mange meninger om cheesecake - skal den være rå eller bagt? Vi elsker begge dele! Dette er en opskrift på en bagt cheesecake med både vanilje og passionsfrugt - hvilket giver en fantastisk smag og fylde.

Ingredienser

Kiksebund

175 g Smør - smeltet
400 g Knuste digestive kiks

Cheesecake

700 g Flødeost
2 Æg
2 Æggeblommer
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
3 dl Creme fraiche
50 g Flormelis (ca. 1 dl)

Passionsfrugt-coulis

2 blade Husblas
150 g Passionsfrugter (ca. 6 stk.)
2 dl Appelsinjuice
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)

Sådan gør du

Kiksebund

  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Bland smør og de knuste kiks godt sammen.
  • Fordel blandingen i formen og pres den godt sammen - den skal også gå op af siderne (ca. 6 cm).
  • Bag den midt i ovnen ca. 5 min. ved 160° - varmluft.

Cheesecake

  • Pisk imens ost, æg, sukker og vaniljekorn godt sammen. Det skal være helt glat.
  • Hæld blandingen i den bagte kiksebund og bag den midt i ovnen ca. 40 min. ved 160° - varmluft. Den skal være fast som budding når du banker på springformen.
  • Lad kagen hvile på en bagerist i ca. 10 min.
  • Pisk imens creme fraiche og flormelis sammen og fordel det på kagen.
  • Bag den færdig midt i ovnen ca. 10 min. og lad den køle helt af på en bagerist.

Passionsfrugt-couliss

  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Flæk passionsfrugterne og tag ”frugtkødet” ud. Bland det sammen med appelsinjuice og sukker i en lille tykbundet gryde.
  • Bring det i kog og kog det ved svag varme i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas.
  • Lad coulisén køle lidt af og fordel den på den afkølede bagte cheesecake.
  • Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer - gerne natten over.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

29444 kJ / 7037 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1246 kJ / 298 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 5,5 % 4,1 g
Kulhydrat: 36,5 % 26,7 g
Fedt: 58 % 19,5 g
Relateret video Sådan bruger du husblas

Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-cheesecake-med-vanilje-og-passionfrugt/