Bagt kartoffelmos
1 time
•
&format=webp)
Bagt kartoffelmos er et herligt tilbehør til såvel gryderetter, stege, kødsauce, frikadeller - you name it. Både små og store er glade for kartoffelmos - og når du ovenikøbet sørger for en sprød overflade som der er på bagt kartoffelmos, kommer der helt sikkert flere fans. Bagt kartoffelmos kan gøres klar i god tid - og sættes i ovnen ca. ½ time før den skal nydes.
Ingredienser
Bagt kartoffelmos
1 kg
Skrællede kartofler i grove tern
|
|
---|---|
75 g
Smør
|
|
1 dl
Mælk
|
|
3
Æggeblommer
|
|
3 dl
Finthakket persille
|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3
Æggehvider
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Sådan gør du
Bagt kartoffelmos
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan udskifte nogle af kartoflerne med søde kartofler, persillen med andre krydderurter - og evt. til sætte hakkede nødder - lige som du bedst kan lide det.
Tilbered evt. den bagte kartoffelmos i portionsskåle.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
535 kJ / 128 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,6 g |
Protein: | 4,3 g |
Fedt: | 7,2 g |
Kulhydrat: | 11,5 g |
