Bagt kartoffelmos

1 time
Bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos er et herligt tilbehør til såvel gryderetter, stege, kødsauce, frikadeller - you name it. Både små og store er glade for kartoffelmos - og når du ovenikøbet sørger for en sprød overflade som der er på bagt kartoffelmos, kommer der helt sikkert flere fans. Bagt kartoffelmos kan gøres klar i god tid - og sættes i ovnen ca. ½ time før den skal nydes.

Ingredienser

Bagt kartoffelmos

1 kg Skrællede kartofler i grove tern
75 g Smør
1 dl Mælk
3 Æggeblommer
3 dl Finthakket persille
1 spsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 Æggehvider
100 g Revet cheddar- og maasdammerost

Sådan gør du

Bagt kartoffelmos

  • Kom kartoffelstykkerne i kogende vand uden salt. Kog dem ved svag varme og uden låg i ca. 20 min., til de er møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
  • Mos kartoflerne og rør smør og mælk i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen og pisk mosen godt igennem.
  • Tilsæt persille og smag til med salt og peber.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.
  • Fordel mosen i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og drys med ost. Gratiner fadet midt i ovnen i ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Du kan udskifte nogle af kartoflerne med søde kartofler, persillen med andre krydderurter - og evt. til sætte hakkede nødder - lige som du bedst kan lide det.

Tilbered evt. den bagte kartoffelmos i portionsskåle.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8017 kJ / 1916 kcal

Næringsindhold pr. 100g

534 kJ / 128 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 13,6 % 4,3 g
Kulhydrat: 36,5 % 11,5 g
Fedt: 49,9 % 7,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-kartoffelmos/