Bagt sej med æble-gulerodssalat

Bagt sej med æble-gulerodssalat

45 min
Den bagte fisk får et fint modspil af den friske, syrlige salat og de sprøde kartofler.
https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-sej-med-able-gulerodssalat/

Sådan gør du

Bagetid for kartofler:

Ca. 25 min. ved 250° - traditionel ovn.

Bagetid for sej:

Ca. 8 min. ved 250° - traditionel ovn.

  • Vend kartoflerne med fedtstof og fordel dem i den ene side af en plade med bagepapir - gør plads til fiskefadet. Drys kartoflerne med salt og peber og bage dem midt i ovnen.
  • Del sejfileten i 8 lige store stykker og læg dem i et ovnfast fad. Dryp med fedtstof og drys med limeskal og salt. Bag fisken ved siden af kartoflerne de sidste 8 min.
Æble-gulerodssalat
  • Vend imens æblerne med limesaft og de øvrige ingredienser. Smag æble-gulerodssalaten til og server den til den bagte sejfilet, skyen fra fadet og de brasede kartofler.
Energiindhold for hele retten:

9608 kJ / 2296 kcal

Næringsindhold pr. 100g

396 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 27,7 % 6,5 g
Kulhydrat: 39,3 % 9,2 g
Fedt: 33 % 3,5 g

Ingredienser

1 kg Kolde, kogte kartofler i tern
1 spsk Smeltet smør
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
500 g Renset lyssejfilet uden skind
1 spsk Smeltet smør
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Æble-gulerodssalat
3 Rødkindede æbler i tynde både (ca. 300 g)
3 spsk Friskpresset limesaft
6 Gulerødder i tynde, halve skrå skiver (ca. 300 g)
200 g Salatost i tern - afdryppet
1 spsk Finthakket rød chilipeber
3 spsk Græskarkerner