Bagt torsk med sennepsdressing

Ahhh...dejlig fisk bagt i ovnen. Serveret med frisk sennepsdressing og sauterede persillerødder med pærer, citron og timian. Bagt torsk med sennepsdressing er retten der både fungerer i hverdagen og til fest. Nøddepanaden omkring fisken giver et dejligt sprødt modspil til den sarte bløde fisk. Citronskal og pære gør retten frisk, mens sennep og persillerødder giver retten dybde. Bagt torsk med sennepsdressing er en klassiker i nye klæder.
Ingredienser
Bagt torsk
500 g
Renset torskefilet uden skind
|
|
---|---|
10 g
Smeltet smør
|
|
50 g
Hakkede hasselnøddekerner
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sød sennepsdressing
250 g
Fraiche, græsk yoghurt eller kvark
|
|
---|---|
2 spsk
Sød fransk sennep eller ravigottesauce
|
|
3 spsk
Vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Lune persillerødder og pærer
15 g
Smør
|
|
---|---|
6
Persillerødder i stave (ca. 400 g)
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2
Uskrællede pærer i både, fx clara frijs (ca. 200 g)
|
|
2 spsk
Hakket frisk timian
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
100 g
Rensede babyspinatblade
|
Tilbehør
240 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Bagt torsk
Sød sennepsdressing
Lune persillerødder og pærer
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan skifte skifte persillerødder ud med selleri, gulerødder og/eller pastinak - og pærerne kan erstattes af æbler eller blommer.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
545 kJ / 130 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,3 g |
Protein: | 8,5 g |
Fedt: | 4,8 g |
Kulhydrat: | 13,1 g |
Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.
