Bagte æbler med mandler

45 min
Bagte æbler med mandler

Bagte æbler med mandler er en oplagt dessert at kaste sig ud i at tilberede. Danmark er æblernes land, vi har mange sorter som trives rigtig godt på vores bredegrader. Sæsonen er derfor også lang, især hvis man opbevarer sine æbler rigtigt. De mange æblesorter har mindst lige så mange anvendelsesmuligheder, og ofte finder æblerne vej til det søde køkken, hvor de befinder sig rigtig godt. Bagte æbler med mandler er lige sagen, hvis du har lyst til lun æbledessert med koldt flødeskum.

Ingredienser

Bagte æbler

6 Æbler (fx ingridmarie)

Fyld

50 g Blødt smør
5 spsk Sukker
1 tsk Stødt stødt kanel
25 g Smeltet smør
3 spsk Rasp
1 spsk Sukker
10 Finthakkede mandler

Tilbehør

¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum

Pynt

Mynteblade

Sådan gør du

Bagte æbler med flødeskum

  • Skræl og udhul æblerne.
  • Rør smør, sukker og kanel sammen, og fyld det i æblerne. Pensl dem med smeltet smør.
  • Bland rasp, sukker og mandler og rul æblerne heri. Stil dem i små, smurte ovnfaste fade. Bag æblerne midt i ovnen i ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Server de bagte æbler varme med flødeskum og mynte.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9082 kJ / 2171 kcal

Næringsindhold pr. 100g

767 kJ / 183 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 1,9 % 0,9 g
Kulhydrat: 33,1 % 14,9 g
Fedt: 65 % 13,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/bagte-abler-med-mandler/