Bagte æbler med mandler
45 min
•
&format=webp)
Bagte æbler med mandler er en oplagt dessert at kaste sig ud i at tilberede. Danmark er æblernes land, vi har mange sorter som trives rigtig godt på vores bredegrader. Sæsonen er derfor også lang, især hvis man opbevarer sine æbler rigtigt. De mange æblesorter har mindst lige så mange anvendelsesmuligheder, og ofte finder æblerne vej til det søde køkken, hvor de befinder sig rigtig godt. Bagte æbler med mandler er lige sagen, hvis du har lyst til lun æbledessert med koldt flødeskum.
Ingredienser
Bagte æbler
6
Æbler (fx ingridmarie)
|
---|
Fyld
50 g
Blødt smør
|
|
---|---|
5 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Stødt stødt kanel
|
|
25 g
Smeltet smør
|
|
3 spsk
Rasp
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
10
Finthakkede mandler
|
Tilbehør
¼ liter
Piskefløde pisket til flødeskum
|
---|
Pynt
Mynteblade
|
---|
Sådan gør du
Bagte æbler med flødeskum
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9082 kJ / 2171 kcal
Næringsindhold pr. 100g
767 kJ / 183 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 1,9 % | 0,9 g |
Kulhydrat: | 33,1 % | 14,9 g |
Fedt: | 65 % | 13,5 g |
