Bagte æbler med mandler

Bagte æbler med mandler

45 min
Bagte æbler med mandler er en oplagt dessert at kaste sig ud i at tilberede. Danmark er æblernes land, vi har mange sorter som trives rigtig godt på vores bredegrader. Sæsonen er derfor også lang, især hvis man opbevarer sine æbler rigtigt. De mange æblesorter har mindst lige så mange anvendelsesmuligheder, og ofte finder æblerne vej til det søde køkken, hvor de befinder sig rigtig godt. Bagte æbler med mandler er lige sagen, hvis du har lyst til lun æbledessert med koldt flødeskum.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagte æbler med flødeskum
  • Skræl og udhul æblerne.
  • Rør smør, sukker og kanel sammen, og fyld det i æblerne. Pensl dem med smeltet smør.
  • Bland rasp, sukker og mandler og rul æblerne heri. Stil dem i små, smurte ovnfaste fade. Bag æblerne midt i ovnen.
  • Server de bagte æbler varme med flødeskum og mynte.
Energiindhold for hele retten:

9081 kJ / 2170 kcal

Næringsindhold pr. 100g

767 kJ / 183 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 1,9 % 0,9 g
Kulhydrat: 33,1 % 14,9 g
Fedt: 65 % 13,5 g
Mere inspiration

Når det er æblesæson kan vi ikke få for meget æblekage...

Gammeldags æblekage
1 time
Gammeldags æblekage
(252)

Ingredienser

Bagte æbler
6 Æbler (fx ingridmarie)
Fyld
50 g Blødt smør
5 spsk Sukker
1 tsk Stødt stødt kanel
25 g Smeltet smør
3 spsk Rasp
1 spsk Sukker
10 Finthakkede mandler
Tilbehør
¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum
Pynt
Mynteblade
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk