Bagte grøntsager med hytteost

1 time
Bagte grøntsager med hytteost

Passer både som tilbehør til kød eller selvstændig vegetarret.

Ingredienser

25 g Smør
¾ spsk Karry
5 Groftrevne gulerødder (ca. 250 g)
3 Hakkede løg (ca. 225 g)
5 stilke Bladselleri i skiver (ca. 200 g)
Friskkværnet peber
2 Æg
200 g Hytteost
2 dl Grøntsagsbouillon
1 dl Frisk, klippet purløg
1 Knust fed hvidløg

Hertil

Blandet salat (ca. 520 g)

Sådan gør du

  • Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og grøntsager. Svits grøntsagerne et kort øjeblik. Smag til med peber. Fordel grøntsagerne i et smurt, ovalt, ovnfast fad (ca. 5 x 19 x 30 cm). Pisk æg, hytteost og bouillon sammen og vend purløg og evt. hvidløg i. Hæld æggemassen over grøntsagerne og "løft" lidt i dem, så massen fordeles. Bag midt i ovnen, til retten er fast i ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn. Server grøntsagene varme eller kolde.

Grøntsagerne kan skiftes ud med andre grøntsager. Anvendes grove grøntsager som kartofler og rodfrugter øges bagetiden med 20-30 min. Skal tilbehøret være ekstra festligt, kan du lave flødebagte grøntsager ved at erstatte hytteosten med piskefløde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3145 kJ / 752 kcal

Næringsindhold pr. 100g

180 kJ / 43 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 27 % 2,8 g
Kulhydrat: 30,3 % 3,2 g
Fedt: 42,7 % 2,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bagte-gronsager-med-hytteost/