Bagte jordbær med crumble

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Bagte jordbær med crumble er et lækkert og friskt alternativ til den traditionelle jordbærtærte. De søde jordbær med sprødt knas og vaniljecreme er en af sommerens gode desserter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g jordbær
  • ½ vaniljestang
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 spsk majsstivelse

Smuldredej

  • 75 g finvalsede havregryn (ca. 2 dl)
  • 100 g rørsukker (ca. 1¼ dl)
  • 55 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 75 g koldt smør

Vaniljecreme

Pynt

  • flormelis
  • frisk citronmelisseblad

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte - gem 4 hele til pynt. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Bland dem med sukkeret og vend maizena heri. Vend jordbærrene i sukkerblandingen, og kom dem i et tærtefad (ca. 25 cm i diameter).

Smuldredej

Bland havregryn, rørsukker og hvedemel. Skær smørret i tern og smuldr det i melblandingen. Fordel dejen over jordbærrene, og bag kagen midt i ovnen. Lad den køle let af på en bagerist.

Vaniljecreme

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Kom flødefraichen i en skål med vaniljekornene og pisk det til et let skum.

Skær jordbærrene i skiver og fordel dem på jordbærkagen. Sigt med flormelis og pynt citronmelisse. Server jordbærkagen lun med vaniljecreme til.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn.

Tip

Du kan variere vaniljecremen ved at smage den til med fx rom og sukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 50 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag