Bagte rabarber med nødderasp
&format=webp)
Lune rabarber, rabarberkompot, rabarberdessert, bagte rabarber - hvad skal vi kalde denne skønne, skønne dessert? I al sin enkelthed er det simpelthen bare lune rabarber med knasende sprød nødderasp og piskefløde - en himmerigsmundfuld en lun sommeraften.
Ingredienser
Bagte rabarber
1
Vaniljestang
|
|
---|---|
500 g
Rabarber i 2 cm stykker
|
|
150 g
Rørsukker (ca. 1¾ dl)
|
Nødderasp
50 g
Rasp (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
25 g
Hakkede hasselnøddekerner
|
|
2 spsk
Rørsukker
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
25 g
Smør - smeltet
|
¼ liter
Piskefløde
|
---|
Sådan gør du
Bagte rabarber
Nødderasp
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Har du mange rabarber, så er det nemt at lave en stor portion rabarberkompot på denne måde. Frys den afkølede kompot i mindre portioner, så er de klar til både rabarbertærter, kager og trifli.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8806 kJ / 2105 kcal
Næringsindhold pr. 100g
856 kJ / 205 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 3,3 % | 1,7 g |
Fedt: | 53,9 % | 12,4 g |
Kulhydrat: | 42,8 % | 21,6 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
