Balsamicomarineret svinekam og efterårsgrøntsager
60+ min

Balsamicomarineret svinekam og efterårsgrøntsager

Når mørket og kulden truer vil denne balsamicomarineret svinekam med efterårsgrøntsager helt sikkert varme både krop og sjæl.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Balsamicomarineret svinekam og efterårsgrøntsager

Når mørket og kulden truer vil denne balsamicomarineret svinekam med efterårsgrøntsager helt sikkert varme både krop og sjæl.

Antal portioner
  • 1 svinekam med ridset svær (ca. 2 kg)
  • 1 dl mørk balsamicoeddike
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Efterårsgrøntsager

  • 1¼ kg melede kartofler i grove tern
  • 2 knoldselleri i grove tern (ca. 1 kg)
  • 12 zittauerløg i tykke både
  • 3 store fed hvidløg i skiver
  • 200 g tørrede tranebær
  • 6 laurbærblade
  • 1 spsk groft salt
  • 50 g smør i mindre stykker
  • 1 tsk groft salt - til sværen

Pynt

  • hakket bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Skær sværen af svinekammen (gem den). Bland eddike, sukker, salt og peber i en plastikpose egnet til madvarer. Kom stegen i posen og luk den tæt. Lad kødet marinere i køleskabet i ca. 2 timer - vend det af og til.

Efterårsgrøntsager

Fordel kartofler, selleri, løg, hvidløg, tranebær, laurbærblade, salt og smør i ovnens bradepande. Tag svinekammen op af marinaden og læg den på risten i bradepanden. Kom salt på sværen - også ned i ridserne. Del sværen i 2 dele på langs. Læg de 2 stykker svær ved siden af stegen. Brun svinekam, svær og grøntsager midt i ovnen. Skru ned og steg videre i ca. 40 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 63°. Tag svinekammen ud og hold den varm. Steg grøntsager og svær de sidste 15 min. - eller til grøntsagerne er fri for væde. Er sværen ikke sprød, så grill den i 2-3 min.

Kom skyen i en lille, tykbundet gryde sammen med rødvinssauce og sukker. Bring saucen i kog under omrøring og smag den til.

Ved serveringen

Del de 2 stykker svær i mindre stykker. Anret grøntsager og de sprøde svær i et stort fad og drys med persille. Skær kødet i skiver og server det sammen med sauce og grøntsager.

Bruning

Ca. 15 min. ved 250°.

Stegning

Ca. 55 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 34500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 80,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 48 %
Print

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

God rødvin fra Toscana, fx. rosso di montepulciano Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød