Balsamicomarineret svinekam og efterårsgrøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

60+ min

Når mørket og kulden truer vil denne balsamicomarineret svinekam med efterårsgrøntsager helt sikkert varme både krop og sjæl.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 svinekam med ridset svær (ca. 2 kg)
  • 1 dl mørk balsamicoeddike
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Efterårsgrøntsager

  • 1¼ kg melede kartofler i grove tern
  • 2 knoldselleri i grove tern (ca. 1 kg)
  • 12 zittauerløg i tykke både
  • 3 store fed hvidløg i skiver
  • 200 g tørrede tranebær
  • 6 laurbærblade
  • 1 spsk groft salt
  • 50 g smør i mindre stykker
  • 1 tsk groft salt - til sværen

Pynt

  • hakket bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær sværen af svinekammen (gem den). Bland eddike, sukker, salt og peber i en frysepose. Kom stegen i posen og luk den tæt. Lad kødet marinere i køleskabet i ca. 2 timer - vend det af og til.

Efterårsgrøntsager

Fordel kartofler, selleri, løg, hvidløg, tranebær, laurbærblade, salt og smør i ovnens bradepande. Tag svinekammen op af marinaden og læg den på risten i bradepanden. Kom salt på sværen - også ned i ridserne. Del sværen i 2 dele på langs. Læg de 2 stykker svær ved siden af stegen. Brun svinekam, svær og grøntsager midt i ovnen. Skru ned og steg videre i ca. 40 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 63°. Tag svinekammen ud og hold den varm. Steg grøntsager og svær de sidste 15 min. - eller til grøntsagerne er fri for væde. Er sværen ikke sprød, så grill den i 2-3 min.

Kom skyen i en lille, tykbundet gryde sammen med rødvinssauce og sukker. Bring saucen i kog under omrøring og smag den til.

Ved serveringen

Del de 2 stykker svær i mindre stykker. Anret grøntsager og de sprøde svær i et stort fad og drys med persille. Skær kødet i skiver og server det sammen med sauce og grøntsager.

Bruning

Ca. 15 min. ved 250°.

Stegning

Ca. 55 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 34500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 80,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

God rødvin fra Toscana, fx. rosso di montepulciano Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød