Bananlagkage

2 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Bananlagkage

Bananlagkage er en helt enkel lagkage med kakaobunde, banan, flødeskum og mørk glasur. En klassisk smagskombination, der holder! Bananlagkage kan laves i god tid, fx dagen før servering. Nyd bananlagkage til en god kop kaffe.

Ingredienser

Kakaobunde

100 g Blødt smør
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 Æg
225 g Hvedemel (ca. 3¾ dl)
1 tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker
2 spsk Kakaopulver
2 dl Mælk

Bananfyld

¼ liter Piskefløde
3 Bananer i halve skiver
250 g Abrikosmarmelade (ca. 2 dl)

Glasur

150 g Flormelis
2 spsk Kakaopulver
3 spsk Vand

Pynt

Hasselnøddeflager
Tørrede bananskiver

Sådan gør du

Kakaobunde

  • Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer.
  • Kom det ene æg i og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk, til blandingen er let og luftig.
  • Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao. Vend det i smørblandingen, skiftevis med mælken.
  • Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen ca. 50 min. ved 175°. Dæk den evt. med bagepapir efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk.
  • Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.

Bananfyld

  • Pisk fløden til et let skum og vend bananskiverne heri.
  • Læg en lagkagebund på et serveringsfad og fordel først halvdelen af abrikosmarmeladen på bunden og dernæst halvdelen af banan-flødeskummet.
  • Tryk den midterste bund ovenpå og gentag med resten af abrikosmameladen og banan-flødeskummet.
  • Tryk den sidste bund godt ned i fyldet.
  • Rør ingredienserne til glasuren sammen og smør den på toppen af lagkagen.
  • Pynt lagkagen med tørrede bananskiver og hasselnøddeflager og stil den på køl indtil servering.

Er der store stykker abrikos i marmelade, kan du vælge at blende den først.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

22243 kJ / 5316 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1104 kJ / 264 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 4,4 % 2,9 g
Kulhydrat: 62,6 % 40,7 g
Fedt: 33 % 9,8 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bananlagkage/