Bananlagkage
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Bananlagkage er en helt enkel lagkage med kakaobunde, banan, flødeskum og mørk glasur. En klassisk smagskombination, der holder! Bananlagkage kan laves i god tid, fx dagen før servering. Nyd bananlagkage til en god kop kaffe.
Ingredienser
Kakaobunde
|
100 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
|
2
Æg
|
|
|
225 g
Hvedemel (ca. 3¾ dl)
|
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
|
2 spsk
Kakaopulver
|
|
|
2 dl
Mælk
|
Bananfyld
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
3
Bananer i halve skiver
|
|
|
250 g
Abrikosmarmelade (ca. 2 dl)
|
Glasur
|
150 g
Flormelis
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Kakaopulver
|
|
|
3 spsk
Vand
|
Pynt
|
Hasselnøddeflager
|
|
|---|---|
|
Tørrede bananskiver
|
Sådan gør du
Kakaobunde
Bananfyld
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Er der store stykker abrikos i marmelade, kan du vælge at blende den først.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1104 kJ / 264 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 2,9 g |
| Fedt: | 9,8 g |
| Kulhydrat: | 40,7 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.