Bedecarpaccio med gedeostcreme

30 min
Bedecarpaccio med gedeostcreme

Carpaccio af bede er en delikat forret. De smukke beder smager skønt med gedeostcreme, honning og valnødder.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Gedeostcreme

200 g Frisk gedeost
1 dl Piskefløde
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Gul bede (ca. 200 g)
2 Bolsjebeder (ca. 200 g)
1 spsk Olivenolie
1 spsk Akaciehonning
50 g Grofthakkede valnødder
Friskkværnet peber

Tilbehør

200 g Lyst brød, fx små briocher

Sådan gør du

Gedeostcreme

  • Pisk gedeost, fløde og de øvrige ingredienser med en håndmixer i ca. 1 min. - til cremen er luftig. Smag til og kom gedeostecremen i en sprøjtepose med en rund tylle.
  • Skræl bederne og skær dem i meget tynde skiver - brug evt. et mandolinjern.
  • Fordel bedeskiverne fladt på 4 tallerkener. Dryp olivenolie og honning på. Sprøjt små toppe af gedeostecreme på bederne og drys med valnødder og peber. Server bedecarpaccioen med brød til.

Du kan evt. skære bederne i tynde skiver i god tid og opbevare dem i en frysepose i køleskabet. Du kan bruge almindelige rødbeder. I stedet for gedeost kan du bruge blåskimmelost i cremen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7916 kJ / 1892 kcal

Næringsindhold pr. 100g

793 kJ / 190 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 11,1 % 5,2 g
Kulhydrat: 36,3 % 16,9 g
Fedt: 52,6 % 11,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bedecarpaccio-med-gedeostcreme/