Bedecarpaccio med gedeostcreme
30 min
•
Carpaccio af bede er en delikat forret. De smukke beder smager skønt med gedeostcreme, honning og valnødder.
Ingredienser
Gedeostcreme
|
200 g
Frisk gedeost
|
|
|---|---|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Gul bede (ca. 200 g)
|
|
|---|---|
|
2
Bolsjebeder (ca. 200 g)
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Akaciehonning
|
|
|
50 g
Grofthakkede valnødder
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
|
200 g
Lyst brød, fx små briocher
|
|---|
Sådan gør du
Gedeostcreme
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan evt. skære bederne i tynde skiver i god tid og opbevare dem i en frysepose i køleskabet. Du kan bruge almindelige rødbeder. I stedet for gedeost kan du bruge blåskimmelost i cremen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
794 kJ / 190 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,1 g |
| Protein: | 5,2 g |
| Fedt: | 11,3 g |
| Kulhydrat: | 16,9 g |