Belgiske vafler med chokolade
1 time
•
&format=webp)
Lækre tykke belgiske vafler med kakaomælk og chokolade. Kan serveres med is eller som her med bær-flødeskum og chokoladesauce. Mums!
Ingredienser
Bær-flødeskum
150 g
Frosne skovbær
|
|
---|---|
3 spsk
Rørsukker
|
Chokoladevafler
3
Æg
|
|
---|---|
125 g
Rørsukker (ca. 1½ dl)
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
1 spsk
Kakaopulver
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
¼ tsk
Fint salt
|
|
50 g
Finthakket mørk chokolade
|
|
2 dl
Kakaomælk
|
|
100 g
Smør - smeltet
|
Bær-flødeskum, fortsat
1½ dl
Piskefløde
|
---|
Tilbehør
½ dl
Chokoladesauce
|
---|
Pynt
Citronmelisseblade
|
---|
Sådan gør du
Bær-flødeskum
Chokoladevafler
Bær-flødeskum, fortsat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Vaflerne smager også dejligt med vaniljeis og karamelsauce eller frugtsalat, flødeskum og hakket chokolade.
Du kan erstatte Matilde® Original Kakaoskummetmælk med mælk smagt til med kakaopulver og sukker.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13732 kJ / 3282 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1148 kJ / 274 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 6,5 % | 4,4 g |
Fedt: | 46,8 % | 14,5 g |
Kulhydrat: | 46,7 % | 31,5 g |
