Belgiske vafler med is, chokoladesauce og mandelknas

45 min
Belgiske vafler med is, chokoladesauce og mandelknas

Belgiske vafler er vaskeægte smovse-dessert, som både store og små elsker. Mums!

  • Arla
  • Opskrifter
  • Belgiske vafler med is, chokoladesauce og mandelknas

Ingredienser

450 g Vaniljeflødeis

Chokoladesauce

1½ dl Piskefløde
1 spsk Sukker
100 g Mørk chokolade

Mandelknas

100 g Grofthakkede smuttede mandler
¼ tsk Havsalt
6 Belgiske vafler

Sådan gør du

  • Stil isen i køleskabet i ca. ½ time.

Chokoladesauce

  • Bring fløde og sukker i kog under omrøring.
  • Hak chokoladen groft og kom den i fløden. L
  • ad det smelte ved svag varme og under omrøring.

Mandelknas

  • Rist mandlerne i en tør pande ved jævn varme i ca. 5 min. til de er let gyldne.
  • Lad mandlerne køle af og bland dem med havsalt.
  • Lun vaflerne efter anvisningen på emballagen. Tag isen ud af køleskabet og pisk den til softicekonsistens. Kom evt. isen i en sprøjtepose med stjernetylle.
  • Anret de lune vafler tallerkener sammen med softice, lun chokoladesauce og mandelknas.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16622 kJ / 3973 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1454 kJ / 347 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 6,6 % 5,6 g
Kulhydrat: 39,9 % 34,1 g
Fedt: 53,5 % 21 g
https://www.arla.dk/opskrifter/belgiske-vafler-med-is-chokoladesauce-og-mandelknas/