Cheesecake iskager med blåbær

7 timer
Arbejdstid: 45 min
Cheesecake iskager med blåbær

Portionsanrettede iskager på kiksebund. De smukke iskager står skarpt med blød blåbæris, bestående af blåbærmos, flødeost og kvark - frosset på en sprød kiks. Dejlig dessert at have klar i fryseren.

Ingredienser

500 g Frosne blåbær
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Vaniljesukker
200 g Flødeost
250 g Yoghurt 10%
8 Digestive kiks

Pynt

Friske blåbær
Knust digestive kiks

Sådan gør du

  • Bring blåbær og sukker i kog i en gryde. Kog det i ca. 1 min. og tilsæt citronsaft og vaniljesukker. Kør bærblandingen i en foodprocessor til en jævn blanding.
  • Rør flødeost og kvark sammen i en skål og vend bærrene heri.
  • Kør blandingen på en ismaskine i ca. ½ time - til den har en cremet konsistens.
  • Hæld isen i en bradepande (ca. 20 x 24 cm) og stil den tildækket i fryseren i mindst 6 timer.
  • Lav 8 chessecake iskager således: Brug en udstikker form (ca. 6 cm i diameter) og udstik et stykke is, stil den på en kiks og før udstikkerformen helt igennem kiksene.
  • Stil efterhånden iskagerne på et koldt serveringsfad - gentag med resten. Pynt iskagerne og server.

Hvis du ikke har en ismaskine, kan du hælde blandingen direkte i bradepanden og stille den tildækket i fryseren i mindst 6 timer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9083 kJ / 2171 kcal

Næringsindhold pr. 100g

733 kJ / 175 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 5,8 % 2,5 g
Kulhydrat: 53,6 % 23,1 g
Fedt: 40,6 % 8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/cheesecake-iskager-med-blabar/