Cheesecake iskager med blåbær

Cheesecake iskager med blåbær

60+ min
Portionsanrettede iskager på kiksebund. De smukke iskager står skarpt med blød blåbæris, bestående af blåbærmos, flødeost og kvark - frosset på en sprød kiks. Dejlig dessert at have klar i fryseren.

Sådan gør du

  • Bring blåbær og sukker i kog i en gryde. Kog det i ca. 1 min. og tilsæt citronsaft og vaniljesukker. Kør bærblandingen i en foodprocessor til en jævn blanding.
  • Rør flødeost og kvark sammen i en skål og vend bærrene heri.
  • Kør blandingen på en ismaskine i ca. ½ time - til den har en cremet konsistens.
  • Hæld isen i en bradepande (ca. 20 x 24 cm) og stil den tildækket i fryseren i mindst 6 timer.
  • Lav 8 chessecake iskager således: Brug en udstikker form (ca. 6 cm i diameter) og udstik et stykke is, stil den på en kiks og før udstikkerformen helt igennem kiksene.
  • Stil efterhånden iskagerne på et koldt serveringsfad - gentag med resten. Pynt iskagerne og server.

Hvis du ikke har en ismaskine, kan du hælde blandingen direkte i bradepanden og stille den tildækket i fryseren i mindst 6 timer.

Energiindhold for hele retten:

8528 kJ / 2038 kcal

Næringsindhold pr. 100g

688 kJ / 164 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 10 % 4,1 g
Kulhydrat: 57,3 % 23,2 g
Fedt: 32,7 % 6,1 g
Mere inspiration

Prøv denne klassiske flødeostekage - sprød bund og lækker topping.

Cheesecake med frugt
60+ min
Cheesecake med frugt
(57)

Ingredienser

500 g Frosne blåbær
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Vaniljesukker
200 g Flødeost
250 g Kvark
8 Digestive kiks
Pynt
Friske blåbær
Knust digestive kiks
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk