Blåbærishjerter med blåbærhotshot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(35 vurderinger)

60+ min

Iskolde hjerter møder hotte shots. Smuk, romantisk og lidt anderledes dessert!

Ingredienser

Antal portioner

Hotshot

  • 150 g blåbær
  • 2 dl friskpresset friskpresset appelsinsaft
  • 1 dl vand
  • 4 spsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring blåbær, citronsaft og 100 g flormelis til kogepunktet i en gryde. Kom bærblandingen i en sigte over en skål og pres saften af dem. Afkøl saften. Pisk æggeblommerne med de sidste 50 g flormelis til det er luftigt. Pisk fløden til et let skum. Vend blåbærsaften i æggemassen. Vend flødeskummet i æggemassen. Fordel ismassen i hjerteforme af silikone eller frys isen i en anden velegnet form. Frys isen mindst 6 timer.

Hotshot

Kom blåbær, appelsinsaft, vand og sukker i en gryde. Kog det sammen ca. 5 min. Pres det gennem en sigte over en skål og varm op igen. Smag til og fordel i 4 shotglas. Server hjerteisen med de varme shots.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,4 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

En moscato d'asti vil være perfekt Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til parfait