Fiskeret fra Skagen

Lækker fiskeret med torsk, rødspætte, rejer og muslinger. Den oprindelige fiskeret fra Skagen stammer fra Det Bedste fra Arla Karolines Køkken® fra 1972, hvor der blev brugt dåserejer og kaffefløde (dengang fandtes madlavningsfløde ikke). Hvad titlen fiskeret fra Skagen præcist er inspireret fra ved vi ikke - men måske er det blot sammensætningen af torsk, rødspætte, muslinger og rejer der gav ideen. Fiskeret fra Skagen holder stadig - det er en dejlig måde at servere en varm ret med både fisk og skaldyr.
Ingredienser
1 dåse
Muslinger naturel
|
|
---|---|
1 dåse
Hvide aspargessnitter (ca. 425 g)
|
|
200 g
Kogt torskefilet
|
|
6
Rullede, dampede rødspættefileter (ca. 350 g)
|
|
100 g
Pillede, kogte rejer (ca. g)
|
|
2 dl
Madlavningsfløde
|
|
20 g
Smør
|
|
3 spsk
Saucejævner
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 spsk
Hakket persille
|
|
75 g
Revet cheddar- og maasdammerost (ca. dl)
|
|
2 spsk
Rasp
|
|
25 g
Smør
|
Tilbehør
Grove flutes
|
---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan servere Fiskeret fra Skagen som hovedret til 4, fx sammen med små kogte kartofler eller ris og dampede porrer, bønner og/eller broccoli.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7850 kJ / 1876 kcal
Næringsindhold pr. 100g
503 kJ / 120 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 40 % | 11,8 g |
Fedt: | 45,6 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 14,4 % | 4,2 g |
Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.
