Blommecrumble med mandler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

35 min

Brug saftige blommer til disse små portionsanrettede crumblekager. Mandlerne giver kagerne en delikat smag. Server med vaniljeprikket flødefraiche.

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g blommer i tern
  • 75 g sukker (ca. ¾ dl)
  • 40 g ristede mandelflager

Crumbledej

  • 100 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 50 g mandelmel (ca. 1 dl)
  • 2 spsk sukker
  • 100 g koldt smør

Vaniljeskum

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland blommer, sukker og mandelflager sammen - gem lidt mandelflager til pynt. Fordel i 6 små ovnfaste forme (ca. 11 cm i diameter).

Crumbledej

Bland mel, mandelmel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Fordel dejen over blommerne og bag tærterne midt i ovnen - til de er gyldne. Lad tærterne køle let af.

Vaniljeskum

Pisk flødefraiche og vaniljesukker sammen til et let skum, fx med en håndmixer og smag til.

Server de 6 blommecrumble lune med vaniljeskum til.

Bagetid

Ca. 18 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 60 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: