Blommecrumble med mandler
35 min

Blommecrumble med mandler

Brug saftige blommer til disse små portionsanrettede crumblekager. Mandlerne giver kagerne en delikat smag. Server med vaniljeprikket flødefraiche.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blommecrumble med mandler

Brug saftige blommer til disse små portionsanrettede crumblekager. Mandlerne giver kagerne en delikat smag. Server med vaniljeprikket flødefraiche.

Antal portioner
  • 600 g blommer i tern
  • 75 g sukker (ca. ¾ dl)
  • 40 g ristede mandelflager

Crumbledej

  • 100 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 50 g mandelmel (ca. 1 dl)
  • 2 spsk sukker
  • 100 g koldt smør

Vaniljeskum

Fremgangsmåde:

Bland blommer, sukker og mandelflager sammen - gem lidt mandelflager til pynt. Fordel i 6 små ovnfaste forme (ca. 11 cm i diameter).

Crumbledej

Bland mel, mandelmel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Fordel dejen over blommerne og bag tærterne midt i ovnen - til de er gyldne. Lad tærterne køle let af.

Vaniljeskum

Pisk flødefraiche og vaniljesukker sammen til et let skum, fx med en håndmixer og smag til.

Server de 6 blommecrumble lune med vaniljeskum til.

Bagetid

Ca. 18 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 60 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Protein: 5 %
  • Fiber: 21,6 g
Print