Blommecrumble med mandler

Blommecrumble med mandler

35 min
Brug saftige blommer til disse små portionsanrettede crumblekager. Mandlerne giver kagerne en delikat smag. Server med vaniljeprikket flødeskum.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 18 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Bland blommer, sukker og mandelflager sammen - gem lidt mandelflager til pynt. Fordel i 6 små ovnfaste forme (ca. 11 cm i diameter).
Crumbledej
  • Bland mel, mandelmel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Fordel dejen over blommerne og bag tærterne midt i ovnen - til de er gyldne. Lad tærterne køle let af.
Vaniljeskum
  • Pisk fløde og vaniljesukker sammen til et let skum, fx med en håndmixer og smag til.
  • Server de 6 blommecrumble lune med vaniljeskum til.
Energiindhold for hele retten:

13060 kJ / 3121 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1046 kJ / 250 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 4,8 % 2,9 g
Kulhydrat: 34,2 % 21 g
Fedt: 61 % 17,3 g
Mere inspiration

Hurig og lækker kage/dessert med blommer.

Blommetærte
60+ min
Blommetærte
(12)

Ingredienser

600 g Blommer i tern
75 g Sukker (ca. ¾ dl)
40 g Ristede mandelflager
Crumbledej
100 g Hvedemel (ca. 2 dl)
50 g Mandelmel (ca. 1 dl)
2 spsk Sukker
100 g Koldt smør
Vaniljeskum
¼ liter Piskefløde
1 spsk Vaniljesukker
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk