Blommecrumble med mandler

Bedømmelse

(13 vurderinger)

35 min

Brug saftige blommer til disse små portionsanrettede crumblekager. Mandlerne giver kagerne en delikat smag. Server med vaniljeprikket flødefraiche.

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g blommer i tern
  • 75 g sukker (ca. ¾ dl)
  • 40 g ristede mandelflager

Crumbledej

  • 100 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 50 g mandelmel (ca. 1 dl)
  • 2 spsk sukker
  • 100 g koldt smør

Vaniljeskum

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland blommer, sukker og mandelflager sammen - gem lidt mandelflager til pynt. Fordel i 6 små ovnfaste forme (ca. 11 cm i diameter).

Crumbledej

Bland mel, mandelmel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Fordel dejen over blommerne og bag tærterne midt i ovnen - til de er gyldne. Lad tærterne køle let af.

Vaniljeskum

Pisk flødefraiche og vaniljesukker sammen til et let skum, fx med en håndmixer og smag til.

Server de 6 blommecrumble lune med vaniljeskum til.

Bagetid

Ca. 18 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 60 %

Print

Kilde: