Blommecrumble med mandler

Blommecrumble med mandler

35 min
Brug saftige blommer til disse små portionsanrettede crumblekager. Mandlerne giver kagerne en delikat smag. Server med vaniljeprikket flødeskum.

Sådan gør du

  • Bland blommer, sukker og mandelflager sammen - gem lidt mandelflager til pynt. Fordel i 6 små ovnfaste forme (ca. 11 cm i diameter).
Crumbledej
  • Bland mel, mandelmel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Fordel dejen over blommerne og bag tærterne midt i ovnen - til de er gyldne. Lad tærterne køle let af.
Vaniljeskum
  • Pisk fløde og vaniljesukker sammen til et let skum, fx med en håndmixer og smag til.
  • Server de 6 blommecrumble lune med vaniljeskum til.
Bagetid
  • Ca. 18 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Hurig og lækker kage/dessert med blommer.

Blommetærte
60+ min
Blommetærte
(12)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13245 kJ / 3166 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1060 kJ / 253 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 4,7 % 2,9 g
Kulhydrat: 33,7 % 21 g
Fedt: 61,6 % 17,7 g

Ingredienser

Blommer i tern
600 g
Sukker (ca. ¾ dl)
75 g
Ristede mandelflager
40 g
Crumbledej
Hvedemel (ca. 2 dl)
100 g
Mandelmel (ca. 1 dl)
50 g
Sukker
2 spsk
Koldt smør
100 g
Vaniljeskum
¼ liter
Vaniljesukker
1 spsk