Blommecrumble med mandler

35 min
Arbejdstid: 25 min
Blommecrumble med mandler

Brug saftige blommer til disse små portionsanrettede crumblekager. Mandlerne giver kagerne en delikat smag. Server med vaniljeprikket flødeskum.

Ingredienser

600 g Blommer i tern
75 g Sukker (ca. ¾ dl)
40 g Ristede mandelflager

Crumbledej

100 g Hvedemel (ca. 2 dl)
50 g Mandelmel (ca. 1 dl)
2 spsk Sukker
100 g Koldt smør

Vaniljeskum

¼ liter Piskefløde
1 spsk Vaniljesukker

Sådan gør du

  • Bland blommer, sukker og mandelflager sammen - gem lidt mandelflager til pynt. Fordel i 6 små ovnfaste forme (ca. 11 cm i diameter).

Crumbledej

  • Bland mel, mandelmel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Fordel dejen over blommerne og bag tærterne midt i ovnen i ca. 18 min. ved 225° - traditionel ovn - til de er gyldne. Lad tærterne køle let af.

Vaniljeskum

  • Pisk fløde og vaniljesukker sammen til et let skum, fx med en håndmixer og smag til.
  • Server de 6 blommecrumble lune med vaniljeskum til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13060 kJ / 3121 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1046 kJ / 250 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 4,8 % 2,9 g
Kulhydrat: 34,2 % 21 g
Fedt: 61 % 17,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/blommecrumble-med-mandler/