Skinkeschnitzler i svampesauce
45 min
&format=webp)
Lækker skinkeschnitzel med en cremet svampesauce, stegte løg og perlebyg med æbler og persille. Lidt flere grøntsager - og masser af smag. Skinkeschnitzel er hurtig at stege og den rækker langt, når den skæres i delikate strimler.

Ingredienser
4 personer
Æblebyg
5 dl Vand | |
---|---|
1 tsk Groft salt | |
320 g Perlebyg (ca. 4 dl) | |
2 Røde æbler i små tern, fx. jonagored (ca. 250 g) | |
1 dl Hakket bredbladet persille |
Schnitzler
2 Skinkeschnitzler (ca. 250 g) | |
---|---|
1 tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
15 g Smør |
Stegte løg
4 Pillede rødløg i halve (ca. 300 g) | |
---|---|
2 dl Vand |
Svampesauce
10 g Smør | |
---|---|
450 g Champignoner i kvarte | |
¼ liter Madlavningsfløde | |
2½ spsk Teriyakisauce | |
1 tsk Flydende honning |
Pynt
Blade af bredbladet persille |
---|
Sådan gør du
Æblebyg
Schnitzler
Stegte løg
Svampesauce
Bedømmelse
Når du skærer ned på det stegte kød, er det en god idé at servere stegte grøntsager til i stedet for. Her har vi valgt stegte løg, som er fulde af grundsmagen umami, og som giver noget af den samme tilfredshedsfølelse som kød.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10540 kJ / 2519 kcal
Næringsindhold pr. 100g
436 kJ / 104 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 16,9 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 56,1 % | 14,4 g |
Fedt: | 27 % | 3,2 g |