Blommegrød
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
Blød og lækker frugtgrød af friske blommer - herlig nem dessert, serveret med mælk og/eller fløde. Brug også blommegrøden som en skøn base for trifli - eller som et nemt mellemmåltid, serveret til yoghurt eller hytteost.
Ingredienser
|
½ kg
Stenfri blommer i mindre stykker
|
|
|---|---|
|
2 dl
Vand
|
|
|
125 g
Rørsukker (ca. 1½ dl)
|
|
|
1
Kanelstang
|
|
|
½
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
|
1 spsk
Kartoffelmel
|
|
|
1½ spsk
Vand
|
|
|
1 spsk
Rørsukker
|
Tilbehør
|
8 dl
Mælk (eller en blanding af mælk og fløde)
|
|
|---|---|
|
4 spsk
Rørsukker
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Blommegrøden kan serveres med creme fraice i stedet for mælk.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
317 kJ / 76 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,6 g |
| Protein: | 1,8 g |
| Fedt: | 0,2 g |
| Kulhydrat: | 16,4 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.