Blommegrød

2 timer 30 min
Arbejdstid: 20 min
Blommegrød

Blød og lækker frugtgrød af friske blommer - herlig nem dessert, serveret med mælk og/eller fløde. Brug også blommegrøden som en skøn base for trifli - eller som et nemt mellemmåltid, serveret til yoghurt eller hytteost.

Ingredienser

½ kg Stenfri blommer i mindre stykker
2 dl Vand
125 g Rørsukker (ca. 1½ dl)
1 Kanelstang
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1 spsk Kartoffelmel
1½ spsk Vand
1 spsk Rørsukker

Tilbehør

8 dl Mælk (eller en blanding af mælk og fløde)
4 spsk Rørsukker

Sådan gør du

  • Kom blommer, vand, sukker, kanel, vaniljekorn og -stang i en gryde.
  • Bring blandingen i kog under låg og kog grøden ved jævn varme i ca. 10 min. - rør af og til.
  • Rør en jævning af kartoffelmel og vand.
  • Tag gryden af varmen og fjern kanel- og vaniljestang.
  • Kom jævningen i på én gang - under omrøring. Rør grøden godt igennem og smag den til.
  • Hæld grøden i en skål, drys med sukker og stil den derefter tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
  • Server den iskolde blommegrød med mælk og drys med sukker.

Blommegrøden kan serveres med creme fraice i stedet for mælk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5471 kJ / 1308 kcal

Næringsindhold pr. 100g

318 kJ / 76 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 9,8 % 1,8 g
Kulhydrat: 87,9 % 16,4 g
Fedt: 2,3 % 0,2 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/blommegrod/