Frossen blue cheesecake
&format=webp)
Kombinationen af blå ost og krydderkage er ikke ny, men denne version er nok ikke set før. Frossen blue cheesekage smager fantastisk. Den lidt skarpe smag af blå ost, komplimenteres super godt af de søde, krydrede kiks. Dertil kommer den sprøde, friske smag af pære, de knasende ristede hasselnødder og den aromatiske balsamico. Smag og konsistens går op i en højere enhed på denne frosne blue cheesekage, som på godt dansk må være et "must try".
Ingredienser
Kiksebund
75 g
Digestive kiks
|
|
---|---|
250 g
Krydrede småkager fx bastogne kiks
|
|
100 g
Smeltet smør
|
Is
3 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
3
Æggeblommer
|
|
150 g
Flødeost
|
|
30 g
Flormelis (ca. ½ dl)
|
|
1
Æggehvide
|
|
150 g
Blåskimmelost
|
Pynt
2
Små, faste pærer (ca. 100 g)
|
|
---|---|
100 g
Ristede, grofhakkede hasselnøddekerner
|
|
12 spsk
Balsamico glaze (en spsk til hvert stykke)
|
Sådan gør du
Kiksebund
Is
Før serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Server iskagen som portionsanretning - der er til 12 tallerkner.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
23071 kJ / 5514 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1469 kJ / 351 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 5,7 % | 4,9 g |
Fedt: | 66,9 % | 26,6 g |
Kulhydrat: | 27,4 % | 23,7 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
