Bøfsandwich med brun sovs
&format=webp)
Der er mange gode anledninger til at indtage denne danske klassiker: Bøfsandwich. Og klassisk dansk - det må bøfsandwichen siges at være. Der kan være udefrakomne, der ikke helt forstår idéen i at overhælde en burger med brun sovs, ja der kan endda tænkes at være inkarnerede danskere, der ikke helt forstår bøfsandwichens berettigelse. Drop turen til pølsevognen og lav din helt egen, hjemmelavede klassiske bøfsandwich med brun sovs og nyd at du kan.
Ingredienser
Ristede løg
3
Løg i tynde skiver (ca. 200 g)
|
|
---|---|
75 g
Groft rugmel (ca. 1¼ dl)
|
|
½ liter
Smagsneutral olie fx rapsolie
|
|
½ tsk
Fint salt
|
Brun sovs
10 g
Smør
|
|
---|---|
2
Grofthakkede løg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
3 dl
Vand
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
1 tsk
Sojasauce
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 spsk
Saucejævner
|
|
Kulør
|
Bøfsandwich
15 g
Smør
|
|
---|---|
600 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
4
Burgerboller
|
|
1 dl
Tomatketchup
|
|
1 dl
Remoulade
|
|
8 skiver
Syltede rødbeder
|
|
6
Syltede drueagurker i lange skiver
|
|
1
Grofthakket løg
|
Sådan gør du
Ristede løg
Brun sovs
Bøfsandwich
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Prøv din bøfsandwich med rødvinssauce fra Arla Karolines Køkken®.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
30924 kJ / 7391 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1035 kJ / 247 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 9,8 % | 5,9 g |
Fedt: | 75,3 % | 21,1 g |
Kulhydrat: | 14,9 % | 9 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
