Boghvede crunch

3 timer 30 min
Arbejdstid: 15 min
Boghvede crunch

Nem opskrift på crunch. Sprøde boghvedekerner med smag af kanel. Et dejligt drys på yoghurt - til morgenmad, brunch eller nemt mellemmåltid.

Ingredienser

50 g Smør
400 g Hel boghvede (ca. 5 dl)
2 spsk Honning
1 tsk Stødt kanel
¼ tsk Fint salt

Sådan gør du

  • Skyl boghvedekernerne og stil dem i en skål med koldt vand i ca. 3 timer.
  • Hæld vandet fra og lad boghvedekernerne dryppe af i en sigte.
  • Spred dem ud på en plade med bagepapir og tør dem i ovnen ca. 15 min ved 175° - varmluft.
  • Smelt imens smørret og tilsæt honning, kanel og salt.
  • Hæld det søde kanelsmør over kernerne og rist dem gyldne og sprøde i ovnen ca. 15 min ved 175° - varmluft - rør nogle gange undervejs.

Spis boghvede crunchen til fx yoghurt eller kefir med friske bær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7890 kJ / 1886 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1591 kJ / 380 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 8,4 % 7,8 g
Kulhydrat: 67,8 % 63,5 g
Fedt: 23,8 % 10,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/boghvede-crunch/