Boghvedepandekager med pærekompot
2 timer
•
Arbejdstid: 45 min
•
Skønne boghvedepandekager til dessert. Opskriften med de sprøde pandekager er lidt anderledes, og smager virkelig godt sammen med den pikante pærekompot med ingefær og en lækker honning-limefløde.
Ingredienser
Pærekompot
4
Skrællede pærer i tern, fx conference (ca. 500 g)
|
|
---|---|
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
2 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
2 spsk
Akaciehonning
|
|
1 spsk
Vand
|
|
2 tsk
Citrontimianblade
|
Pandekager - 9 stk.
125 g
Hvedemel (ca. 2 dl)
|
|
---|---|
80 g
Boghvedeflager (ca. 2 dl)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
3 dl
Mælk
|
|
4
Æg
|
|
1½ spsk
Akaciehonning
|
|
100 g
Smør - smeltet
|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
---|---|
2 spsk
Akaciehonning
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
Pynt
Stilke af citrontimian
|
---|
Sådan gør du
Pærekompot
Pandekager
I stedet for citrontimian kan du bruge citronmelisse.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13907 kJ / 3324 kcal
Næringsindhold pr. 100g
796 kJ / 190 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 7,6 % | 3,6 g |
Kulhydrat: | 39,8 % | 18,6 g |
Fedt: | 52,6 % | 11,3 g |
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.