Boghvedepandekager med pærekompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Skøn dessert med sprødt og blødt, som bringer smilene frem hos enhver.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Pærekompot

  • 4 skrællede pærer i tern, fx conference (ca. 500 g)
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk akaciehonning
  • 1 spsk vand
  • 2 tsk friske citrontimianblade

Pandekager - 9 stk.

  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 80 g boghvedeflager (ca. 2 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 3 dl mælk
  • 4 æg
  • 1½ spsk akaciehonning
  • 100 g smør - smeltet

Pynt

  • stilke af citrontimian

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pærekompot

Kom pærer, ingefær, limeskal, honning og vand i en tykbundet gryde. Kog kompotten ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tag låget af gryden og kog kompotten i yderligere ca. 10 min - rør af og til. Stil kompotten tildækket i køleskabet til den er kold. Tilsæt timian og smag til.

Pandekager

Bland hvedemel, boghvedeflager og salt. Pisk mælken i lidt efter lidt og derefter æg, honning og smør - gem lidt til panden. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Lad lidt af det smeltede smør gyldne i en pande (ca. 21 cm i diameter). Fordel ca. 1 dl dej i panden og bag pandekagen ved jævn varme ca. 1½ min. på hver side. Hold pandekagen lun i ovnen ved ca. 100°. Bag resten af pandekagerne.

Pisk imens limesaft og honning sammen med en gaffel. Tilsæt piskefløden og pisk til fløden får en let cremet konsistens.

Tip

I stedet for citrontimian kan man bruge citronmelisse.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 53 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag