Boghvedepandekager med pærekompot

Boghvedepandekager med pærekompot

60+ min
Skøn dessert med sprødt og blødt, som bringer smilene frem hos enhver.

Sådan gør du

Pærekompot
  • Kom pærer, ingefær, limeskal, honning og vand i en tykbundet gryde. Kog kompotten ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tag låget af gryden og kog kompotten i yderligere ca. 10 min - rør af og til. Stil kompotten tildækket i køleskabet til den er kold. Tilsæt timian og smag til.
Pandekager
  • Bland hvedemel, boghvedeflager og salt. Pisk mælken i lidt efter lidt og derefter æg, honning og smør - gem lidt til panden. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Lad lidt af det smeltede smør gyldne i en pande (ca. 21 cm i diameter). Fordel ca. 1 dl dej i panden og bag pandekagen ved jævn varme ca. 1½ min. på hver side. Hold pandekagen lun i ovnen ved ca. 100°. Bag resten af pandekagerne.
  • Pisk imens limesaft og honning sammen med en gaffel. Tilsæt piskefløden og pisk til fløden får en let cremet konsistens.
Tip
  • I stedet for citrontimian kan man bruge citronmelisse.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14092 kJ / 3368 kcal

Næringsindhold pr. 100g

806 kJ / 193 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 7,5 % 3,6 g
Kulhydrat: 39,3 % 18,6 g
Fedt: 53,2 % 11,6 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Pærekompot
Skrællede pærer i tern, fx conference (ca. 500 g)
4
Fintrevet frisk ingefær
1 spsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 tsk
Akaciehonning
2 spsk
Vand
1 spsk
Friske citrontimianblade
2 tsk
Pandekager - 9 stk.
Hvedemel (ca. 2 dl)
125 g
Boghvedeflager (ca. 2 dl)
80 g
Groft salt
1 tsk
Mælk
3 dl
Æg
4
Akaciehonning
1½ spsk
Smør - smeltet
100 g
Friskpresset limesaft
2 spsk
Akaciehonning
2 spsk
¼ liter
Pynt
Stilke af frisk citrontimian