Boghvedepandekager med pærekompot

Boghvedepandekager med pærekompot

60+ min
Skønne boghvedepandekager til dessert. Opskriften med de sprøde pandekager er lidt andeledes, og smager virkelig godt sammen med den pikante pærekompot med ingefær og en lækker honning-limefløde.

Sådan gør du

Pærekompot
  • Kom pærer, ingefær, limeskal, honning og vand i en gryde. Kog kompotten ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
  • Tag låget af gryden og kog kompotten i yderligere ca. 10 min - rør af og til.
  • Stil kompotten tildækket i køleskabet til den er kold. Tilsæt timian og smag til.
Pandekager
  • Bland hvedemel, boghvedeflager og salt.
  • Pisk mælken i lidt efter lidt og derefter æg, honning og smør - gem lidt til panden.
  • Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Lad lidt af det smeltede smør gyldne i en pande (ca. 21 cm i diameter).
  • Fordel ca. 1 dl dej i panden og bag pandekagen ved jævn varme ca. 1½ min. på hver side.
  • Hold pandekagen lun i ovnen ved ca. 100°. Bag resten af pandekagerne.
  • Pisk imens limesaft og honning sammen med en gaffel.
  • Tilsæt piskefløden og pisk til fløden får en let cremet konsistens.
  • Server de lune pandekager med kold pærekompot og honning-limefløde.

I stedet for citrontimian kan du bruge citronmelisse.

Energiindhold for hele retten:

14092 kJ / 3368 kcal

Næringsindhold pr. 100g

806 kJ / 193 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 7,5 % 3,6 g
Kulhydrat: 39,3 % 18,6 g
Fedt: 53,2 % 11,6 g
Mere inspiration

Små salte boghvedepandekager - skønne til forret.

Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Pærekompot
4 Skrællede pærer i tern, fx conference (ca. 500 g)
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 spsk Akaciehonning
1 spsk Vand
2 tsk Citrontimianblade
Pandekager - 9 stk.
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
80 g Boghvedeflager (ca. 2 dl)
1 tsk Groft salt
3 dl Mælk
4 Æg
1½ spsk Akaciehonning
100 g Smør - smeltet
2 spsk Friskpresset limesaft
2 spsk Akaciehonning
¼ liter Piskefløde
Pynt
Stilke af citrontimian