Boghvedepandekager med pærekompot
60+ min

Boghvedepandekager med pærekompot

Skøn dessert med sprødt og blødt, som bringer smilene frem hos enhver.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Boghvedepandekager med pærekompot

Skøn dessert med sprødt og blødt, som bringer smilene frem hos enhver.

Antal portioner

Pærekompot

  • 4 skrællede pærer i tern, fx conference
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk akaciehonning
  • 1 spsk vand
  • 2 tsk friske citrontimianblade

Pandekager - 9 stk.

  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 80 g boghvedeflager (ca. 2 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 3 dl mælk
  • 4 æg
  • 1½ spsk akaciehonning
  • 100 g smør - smeltet

Pynt

  • stilke af citrontimian

Fremgangsmåde:

Pærekompot

Kom pærer, ingefær, limeskal, honning og vand i en tykbundet gryde. Kog kompotten ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tag låget af gryden og kog kompotten i yderligere ca. 10 min - rør af og til. Stil kompotten tildækket i køleskabet til den er kold. Tilsæt timian og smag til.

Pandekager

Bland hvedemel, boghvedeflager og salt. Pisk mælken i lidt efter lidt og derefter æg, honning og smør - gem lidt til panden. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Lad lidt af det smeltede smør gyldne i en pande (ca. 21 cm i diameter). Fordel ca. 1 dl dej i panden og bag pandekagen ved jævn varme ca. 1½ min. på hver side. Hold pandekagen lun i ovnen ved ca. 100°. Bag resten af pandekagerne.

Pisk imens limesaft og honning sammen med en gaffel. Tilsæt piskefløden og pisk til fløden får en let cremet konsistens.

Tip

I stedet for citrontimian kan man bruge citronmelisse.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 53 %
Print