Bønnecassoulet med medister
10 timer
•
Arbejdstid: 45 min
•

Bønnecassoulet i alternativ udgave. Her en skøn ovnret med hvide bønner, tilsat bacon og medisterpølse. Velsmagende aftensmad til gæster - hvor fransk og dansk mødes på en ny måde.
Ingredienser
Dagen før
250 g
Hvide bønner
|
|
---|---|
3 liter
Vand
|
Bønner fortsat
2 liter
Vand
|
|
---|---|
1 spsk
Groft salt
|
Tomatsauce
200 g
Bacontern
|
|
---|---|
3
Hakkede skalotteløg (ca. 150 g)
|
|
4
Små hakkede fed hvidløg
|
|
3 dl
Rødvin
|
|
2 dåser
Flåede tomater (a ca. 400 g)
|
|
1 spsk
Grøntsagsbouillon-pulver
|
|
2 spsk
Worcestershiresauce
|
|
1 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
2 dl
Vand
|
|
Bomuldssnor
|
|
4
Rosmarinkviste
|
|
10 stilke
Frisk timian
|
Medisterpølse
600 g
Medisterpølse
|
|
---|---|
2 liter
Vand
|
|
3 spsk
Rapsolie
|
Gratineringsrasp
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
|
---|---|
150 g
Rasp
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Sådan gør du
Gratineringsrasp:
Blend persille og rasp i ca. 20 sek. og vend det sammen med osten.
Drys det på bønnecassouleten og gratiner den midt i ovnen ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn - til den er gylden.
Dagen før
Bønner fortsat
Tomatsauce
Medisterpølse
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18269 kJ / 4366 kcal
Næringsindhold pr. 100g
189 kJ / 45 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 19,6 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 26,2 % | 2,9 g |
Fedt: | 54,2 % | 2,8 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Se hvordan du knuser og hakker du hvidløg - nemt og hurtigt!
