Bønnecassoulet med medister
10 timer
•
Arbejdstid: 45 min
•
Bønnecassoulet i alternativ udgave. Her en skøn ovnret med hvide bønner, tilsat bacon og medisterpølse. Velsmagende aftensmad til gæster - hvor fransk og dansk mødes på en ny måde.
Ingredienser
Dagen før
|
250 g
Hvide bønner
|
|
|---|---|
|
3 liter
Vand
|
Bønner fortsat
|
2 liter
Vand
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Groft salt
|
Tomatsauce
|
200 g
Bacontern
|
|
|---|---|
|
3
Hakkede skalotteløg (ca. 150 g)
|
|
|
4
Små hakkede fed hvidløg
|
|
|
3 dl
Rødvin
|
|
|
2 dåser
Flåede tomater (a ca. 400 g)
|
|
|
1 spsk
Grøntsagsbouillon-pulver
|
|
|
2 spsk
Worcestershiresauce
|
|
|
1 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
|
2 dl
Vand
|
|
|
Bomuldssnor
|
|
|
4
Rosmarinkviste
|
|
|
10 stilke
Frisk timian
|
Medisterpølse
|
600 g
Medisterpølse
|
|
|---|---|
|
2 liter
Vand
|
|
|
3 spsk
Rapsolie
|
Gratineringsrasp
|
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
|
|---|---|
|
150 g
Rasp
|
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Sådan gør du
Dagen før
Bønner fortsat
Tomatsauce
Medisterpølse
Gratineringsrasp
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
190 kJ / 45 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g |
| Protein: | 2,2 g |
| Fedt: | 2,8 g |
| Kulhydrat: | 2,9 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Se hvordan du knuser og hakker du hvidløg - nemt og hurtigt!