Bønnecassoulet med medister

10 timer
Arbejdstid: 45 min
Bønnecassoulet med medister

Bønnecassoulet i alternativ udgave. Her en skøn ovnret med hvide bønner, tilsat bacon og medisterpølse. Velsmagende aftensmad til gæster - hvor fransk og dansk mødes på en ny måde.

Ingredienser

Dagen før

250 g Hvide bønner
3 liter Vand

Bønner fortsat

2 liter Vand
1 spsk Groft salt

Tomatsauce

200 g Bacontern
3 Hakkede skalotteløg (ca. 150 g)
4 Små hakkede fed hvidløg
3 dl Rødvin
2 dåser Flåede tomater (a ca. 400 g)
1 spsk Grøntsagsbouillon-pulver
2 spsk Worcestershiresauce
1 spsk Koncentreret tomatpuré
2 dl Vand
Bomuldssnor
4 Rosmarinkviste
10 stilke Frisk timian

Medisterpølse

600 g Medisterpølse
2 liter Vand
3 spsk Rapsolie

Gratineringsrasp

1 dl Hakket bredbladet persille
150 g Rasp
100 g Revet cheddar- og maasdammerost

Sådan gør du

Gratineringsrasp:

Blend persille og rasp i ca. 20 sek. og vend det sammen med osten.

Drys det på bønnecassouleten og gratiner den midt i ovnen ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn - til den er gylden.

Dagen før

  • Sæt bønnerne i blød i køleskabet, så de står dækket af vand, natten over.

Bønner fortsat

  • Hæld vandet fra de udblødte bønner og skyl dem grundigt.
  • Kom dem i en gryde, med vand og salt. Bring bønnerne i kog under låg.
  • Skru ned til svag varme og lad bønnerne koge stadig under låg i ca. 50 min. Hæld vandet fra.

Tomatsauce

  • Steg bacontern i en stegegryde - først ca. 6 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min. - til de er gyldne.
  • Tilsæt løg og hvidløg og steg i ca. 1 min.
  • Kom rødvin ved og lad det koge uden låg og ved jævn varme i ca. 10 min, til væsken er reduceret til det halve.
  • Tilsæt tomater, bouillonpulver, worcestershiresauce, tomatpuré og vand.
  • Bind bomuldsnoren rundt om rosmarin- og timiankvistene og kom dem i gryden.
  • Lad det hele koge ved svag varme uden låg i ca. 10 min. Rør af og til.

Medisterpølse

  • Bring vandet i kog og kog medisteren ved svag varme i ca. 5 min.
  • Tag den op af vandet og lad den afkøle i ca. 5 min. Skær den derefter i stykker a ca. 3 cm.
  • Lad rapsolien blive varm i en pande og brun medisteren ved kraftig varme i ca. 6 min. - vend stykkerne af og til.
  • Fordel pølserne i et ovnfast fad (4 x 24 x 28 cm) sammen med bønner og tomatsauce.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18269 kJ / 4366 kcal

Næringsindhold pr. 100g

189 kJ / 45 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 19,6 % 2,2 g
Kulhydrat: 26,2 % 2,9 g
Fedt: 54,2 % 2,8 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Se hvordan du knuser og hakker du hvidløg - nemt og hurtigt!

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/bonnecassoulet-med-medister/