Bønnecassoulet med medister

10 timer
Arbejdstid: 45 min
Bønnecassoulet med medister

Bønnecassoulet i alternativ udgave. Her en skøn ovnret med hvide bønner, tilsat bacon og medisterpølse. Velsmagende aftensmad til gæster - hvor fransk og dansk mødes på en ny måde.

Ingredienser

Dagen før

250 g Hvide bønner
3 liter Vand

Bønner fortsat

2 liter Vand
1 spsk Groft salt

Tomatsauce

200 g Bacontern
3 Hakkede skalotteløg (ca. 150 g)
4 Små hakkede fed hvidløg
3 dl Rødvin
2 dåser Flåede tomater (a ca. 400 g)
1 spsk Grøntsagsbouillon-pulver
2 spsk Worcestershiresauce
1 spsk Koncentreret tomatpuré
2 dl Vand
Bomuldssnor
4 Rosmarinkviste
10 stilke Frisk timian

Medisterpølse

600 g Medisterpølse
2 liter Vand
3 spsk Rapsolie

Gratineringsrasp

1 dl Hakket bredbladet persille
150 g Rasp
100 g Revet cheddar- og maasdammerost

Sådan gør du

Gratineringsrasp:

Blend persille og rasp i ca. 20 sek. og vend det sammen med osten.

Drys det på bønnecassouleten og gratiner den midt i ovnen ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn - til den er gylden.

Dagen før

  • Sæt bønnerne i blød i køleskabet, så de står dækket af vand, natten over.

Bønner fortsat

  • Hæld vandet fra de udblødte bønner og skyl dem grundigt.
  • Kom dem i en gryde, med vand og salt. Bring bønnerne i kog under låg.
  • Skru ned til svag varme og lad bønnerne koge stadig under låg i ca. 50 min. Hæld vandet fra.

Tomatsauce

  • Steg bacontern i en stegegryde - først ca. 6 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min. - til de er gyldne.
  • Tilsæt løg og hvidløg og steg i ca. 1 min.
  • Kom rødvin ved og lad det koge uden låg og ved jævn varme i ca. 10 min, til væsken er reduceret til det halve.
  • Tilsæt tomater, bouillonpulver, worcestershiresauce, tomatpuré og vand.
  • Bind bomuldsnoren rundt om rosmarin- og timiankvistene og kom dem i gryden.
  • Lad det hele koge ved svag varme uden låg i ca. 10 min. Rør af og til.

Medisterpølse

  • Bring vandet i kog og kog medisteren ved svag varme i ca. 5 min.
  • Tag den op af vandet og lad den afkøle i ca. 5 min. Skær den derefter i stykker a ca. 3 cm.
  • Lad rapsolien blive varm i en pande og brun medisteren ved kraftig varme i ca. 6 min. - vend stykkerne af og til.
  • Fordel pølserne i et ovnfast fad (4 x 24 x 28 cm) sammen med bønner og tomatsauce.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18269 kJ / 4366 kcal

Næringsindhold pr. 100g

189 kJ / 45 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 19,6 % 2,2 g
Kulhydrat: 26,2 % 2,9 g
Fedt: 54,2 % 2,8 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Se hvordan du knuser og hakker du hvidløg - nemt og hurtigt!

https://www.arla.dk/opskrifter/bonnecassoulet-med-medister/