Krydderbraiseret vildsvin med ristet fennikel

2 timer
Arbejdstid: 45 min
Krydderbraiseret vildsvin med ristet fennikel

Krydderbraiseret vildsvin med ristet fennikel - en rigtig gourmetret for dig, som har lyst til at gøre noget ekstra ud af det.

Ingredienser

2 spsk Olivenolie
1¼ kg Nakkefilet af vildsvin
2 Citroner (usprøjtede)
25 g Smør
1 Fed hvidløg - ca. 10-12 pillede fed
1 dl Salvieblade
1 liter Mælk
1 spsk Groft salt
Friskkværnet peber
600 g Vaskede aspargeskartofler
200 g Fennikler i tynde skiver
2 spsk Olivenolie
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Bredbladet persille

Tilbehør

225 g Salat af fx, rødbedeblade, spinat og rucola
200 g Groft brød

Sådan gør du

Vildsvin

  • Lad olien blive godt varm i en stegegryde. Brun vildsvinet godt på alle sider.
  • Tag svinet op og hæld fedtet fra.

Braisering

  • Skræl skallen tyndt af citronen med fx en kartoffelskræller.
  • Lad smørret blive gyldent i stegegryden og svits citronskal, hvidløgsfed og salvie i ca. 2 min. - ikke længere tid, så bliver citronskallen bitter.
  • Læg svinet tilbage i stegegryden og tilsæt mælk, salt og peber.
  • Lad kødet koge/braisere ved svag varme og under låg i 1 - 1½ time - mælken skal være kogt ned og nærmest koaguleret og let grynet.

Kartofler

  • Kog imens kartoflerne møre i letsaltet vand og skær dem i både eller skiver.
  • Lad olien blive varm og steg kartoflerne i ca. 3 min. tilsæt fenniklerne og steg dem med i ca. 2 min. Drys med salt og peber.

Servering

  • Tag kødet op og si fonden.
  • Riv svinekødet fra hinanden med en gaffel og vend det i braiseringsfonden. Smag til og server det til grøntsager, salat og brød.

Retten kan også laves med nakkefilet uden svær fra gris.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18835 kJ / 4502 kcal

Næringsindhold pr. 100g

489 kJ / 117 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 27,6 % 7,9 g
Kulhydrat: 24,8 % 7,2 g
Fedt: 47,6 % 6,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/krydderbraiseret-vildsvin-med-ristet-fennikel/