Oksebov i rødvinssauce

4 timer 30 min
Arbejdstid: 45 min
Oksebov i rødvinssauce

Klassisk simreret med auberginer og rødløg. Som drys en variation over den italienske gremolata.

Ingredienser

2¼ kg Oksebov uden ben
50 g Smør
3 Auberginer i store tern (ca. 500 g)
4 Rødløg i store tern (ca. 300 g)
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ spsk Groft salt
Friskkværnet peber
1¼ liter Rødvin, fx rioja

Gule ris

25 g Smør
3 dl Løse ris, parboiled (ca. 240 g)
¼ tsk Safran (ca. 0,1 g)
4½ dl Vand
¾ tsk Groft salt

Ostedrys

400 g Salatost i tern - afdryppet
4 Små knuste fed hvidløg
2 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 dl Hakket frisk bredbladet persille

Tilbehør

300 g Speltbrød

Sådan gør du

Fyld

  • Fjern grove sener og hinder fra kødet og skær det i 12 store stykker.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun 3-4 stykker bov ad gangen (ca. 3 min i alt)
  • Læg de brunede stykker kød i ovnens bradepande sammen med grøntsager og krydderier.
  • Hæld rødvinen over og dæk bradepanden med alufolie.
  • Sæt retten i en kold ovn.Indstil på 175° - traditionel ovn og steg i ca. 4 timer og smag til.

Gule ris

  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits ris og safrantråde i ca. 2 min.
  • Tilsæt vand og salt.
  • Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
  • Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Ostedrys

  • Mos salatosten og bland den med hvidløg, citronskal og persille.
  • Kom ostedrysset i en skål.
  • Løft kød og grøntsager over i et stort, varmt fad og hæld rødvinsskyen over.
  • Pynt med lidt ostedrys og server gule ris, brød og resten af ostedrysset til.

Oksebov i rødvinssauce kan tilberedes dagen før.

Det er en stor portion kød, men det svinder temmelig meget ved tilberedningen.

Kraftig rødvin, fx rioja crianza vil være god både i og til retten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

34283 kJ / 8194 kcal

Næringsindhold pr. 100g

690 kJ / 165 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 27,7 % 11,2 g
Kulhydrat: 19,7 % 8 g
Fedt: 52,4 % 9,8 g
Alkohol: 0,2 %
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/oksebov-i-rodvinssauce/