Glaserede svinekæber og blomkålsgratin med ost
&format=webp)
Svinekæber er en overset delikatesse, som både smager fantastisk og er så møre, at de kan tygges med øjenlågene. Her en opskrift på svinekæber, der lyder kompliceret uden at være det. Svinekæberne glaceres i øl og koger ligeså stille, mens den lækre portionsanrettede blomkålsgratin bliver færdig i ovnen samtidig med tomaterne på stilke. Du kan rydde køkkenet og gøre klar til at servere svinekæber, der er en gourmetrestaurant værdig. Du får masser af smag og masser af ros.

Ingredienser
Glaserede svinekæber
12 Kæbeklumper (grisekinder) | |
---|---|
1 tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
25 g Smør | |
1 Gulerod i mindre stykker | |
1 Løg i både | |
5 stilke Frisk timian | |
1 Mørk øl, fx stout (a 33 cl) |
Blomkålsgratin
1½ Bagekartoffel i grove stykker (ca. 250 g) | |
---|---|
1 dl Vand | |
½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde | |
½ Blomkål i buketter | |
50 g Hvidskimmelost | |
½ dl Hakket frisk dild | |
¾ tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber |
Tomater på stilk
300 g Cherrytomater eller blommetomater på stilk (ca. g) | |
---|---|
3 tsk Sukker | |
1 tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber |
Pynt
Dildkviste |
---|
Sådan gør du
Glaserede svinekæber
Blomkålsgratin
Glaserede svinekæber - fortsat
Tomater på stilk
Bestil dine svinekæber et par dage før hos slagteren. Alternativt kan du bruge svinebov (uden svær) eller -nakkefilet, skåret i klumper (a ca. 100 g).
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10328 kJ / 2469 kcal
Næringsindhold pr. 100g
369 kJ / 88 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 41,6 % | 9 g |
Kulhydrat: | 14,5 % | 3,1 g |
Fedt: | 41,2 % | 4,1 g |
Alkohol: | 2,7 % |
Vi respekterer dit nej til cookies.
Du kan ændre dine indstillinger på knappen herunder.
Vi kan desværre ikke vise dig elementer som for eksempel videoer, spil og konkurrencer, fordi cookies er nødvendige for at give dig den fulde brugeroplevelse på arla.dk.
Hvis du vil have den fulde oplevelse, skal du acceptere nedenstående cookies, så siden kan fungere korrekt.