Brandade
30 min
•
&format=webp)
Brandade er en meget gammel ret, som siges at have rødder helt tilbage til 1500 tallet. Brandade findes i forskellige udgaver i forskellige lande. I Frankrig og Spanien er der selvfølgelig olivenolie i brandaden, hvor vi her på vore breddegrader baserer brandaden på mejeriprodukter som mælk og smør. Vi har valgt at bruge torskefilet til vores brandade, men ofte indgår der også tørret fisk i en brandade - og det smager bestemt også godt.
Ingredienser
Brandade
100 g
Torsk
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
200 g
Skrællede kartofler i tykke skiver
|
|
---|---|
2
Grofthakkede fed hvidløg
|
|
2½ dl
Mælk
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Hvid friskkværnet peber
|
25 g
Smør
|
|
---|---|
4 skiver
Rugbrød
|
Pynt
Blød frisk timian
|
---|
Sådan gør du
Brandade
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Brandade kan serveres både lun og kold. Laver du din brandade på tørret fisk får du en meget mere intens smag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4456 kJ / 1065 kcal
Næringsindhold pr. 100g
539 kJ / 129 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 17,4 % | 5,5 g |
Fedt: | 22,6 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 60 % | 19 g |
