Brændenældepesto

Brændenældepesto

10 min
Smuk brændenældepesto, som slet ikke brænder! Brændenælder vokser forår og sommer i skove og haver og smager mild og krydret. Husk at tage handsker på, når du plukker og tilbereder brændenælderne. Server pestoen til fx brød, pasta, grillede grøntsager, supper og salater.
https://www.arla.dk/opskrifter/brandenaldepesto/

Sådan gør du

  • Skyl brændenælderne godt (brug handsker). Hæld kogende vand over brændenælderne og lad dem trække i ca. 3 min.
  • Kom dem i et dørslag og lad dem dryppe godt af.
  • Kom brændenælder, olie, mandler, ost, hvidløg og salt i en blender.
  • Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. eller til pestoen er helt glat. Smag til.
  • Hæld pestoen i et glas og opbevar den på køl.

Pestoen kan laves med skvalderkål, persille, spinat, basilikum eller løvstikke.

Energiindhold for hele retten:

10446 kJ / 2497 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2560 kJ / 612 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 5,2 % 7,8 g
Kulhydrat: 0,3 % 0,4 g
Fedt: 94,5 % 65,4 g
Mere inspiration

Naturen giver dig også muligheden for at lave en hjemmelavet ramsløgspesto.

Ramsløgspesto
30 min
Ramsløgspesto
(39)

Ingredienser

10 stilke Brændenælder (ca. 75 g)
2½ dl Neutral rapsolie
50 g Ristede mandler
50 g Fintrevet fast modnet ost, fx parmesanost
1 Fed hvidløg
1 tsk Groft salt