Brændenældepesto
10 min
•
&format=webp)
Smuk brændenældepesto, som slet ikke brænder! Brændenælder vokser forår og sommer i skove og haver og smager mild og krydret. Husk at tage handsker på, når du plukker og tilbereder brændenælderne. Server pestoen til fx brød, pasta, grillede grøntsager, supper og salater.
Ingredienser
10 stilke
Brændenælder (ca. 75 g)
|
|
---|---|
2½ dl
Neutral rapsolie
|
|
50 g
Ristede mandler
|
|
50 g
Fintrevet fast modnet ost, fx parmigiano reggiano
|
|
1
Fed hvidløg
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Pestoen kan laves med skvalderkål, persille, spinat, basilikum eller løvstikke.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10441 kJ / 2496 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2559 kJ / 612 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 5,2 % | 7,8 g |
Fedt: | 94,6 % | 65,4 g |
Kulhydrat: | 0,2 % | 0,4 g |
