Suppen kan laves med skvalderkål, persille, spinat eller grønkål istedet for brændenælder. Suppen kan blendes til en glat, cremet og lysegrøn suppe. Prøv også at tilsætte grøntsager til suppen eller server den med fx brødcroutoner eller stegt bacon.
8541 kJ / 2041 kcal
388 kJ / 93 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 10,6 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 43,5 % | 9,9 g |
Fedt: | 45,9 % | 4,8 g |
Prøv at lave pesto af brændenælder
Se hvordan du laver brændenældesuppe, som slet ikke brænder. Brændenælder findes sommeren over i skove og haver og smager mild og krydret. Husk at tage handsker på, når du plukker og tilbereder brændenælderne. Server suppen med brød, brændenældepesto og en god skive ost.
25 g
Smør
|
|
---|---|
3
Finthakkede løg (ca. 225 g)
|
|
2
Finthakkede fed hvidløg
|
|
500 g
Vaskede små nye kartofler i tern
|
|
1 liter
Grøntsagsbouillon
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
10 stilke
Brændenælder - bladene heraf (ca. 30 g)
|
4 skiver
Rugbrød
|
|
---|---|
4 spsk
Brændenælde- eller basilikumpesto
|
|
4 skiver
Ost, fx skæreost
|