Broccolicouscous med stegte kyllingefileter

30 min
Broccolicouscous med stegte kyllingefileter

Prøv broccoli på en ny måde - som broccoliucouscous. Måske kender du blomkålsris. Broccolien er også revet, men bliver bare lidt finere. Derfor kalder vi den couscous.

Ingredienser

Stegte kyllingefileter

2 Kyllingefileter (ca. 300 g)
20 g Smør
1 tsk Stødt spidskommen
½ tsk Groft salt
4 Gulerødder i små tern (ca. 300 g)
2 Rødløg i tynde både (ca. 150 g)
¼ tsk Groft salt
100 g Rosiner
200 g Salatost i tern

Broccolicouscous

450 g Fintrevet broccoli
1 liter Kogende vand
20 g Smør
¾ tsk Groft salt

Tilbehør

240 g Ristede fuldkornspitabrød

Sådan gør du

Stegte kyllingefileter

  • Flæk kyllingefileterne en gang på langs.
  • Lad smørret blive gyldent i en stor pande og brun fileterne ca. 1 min. på hver side.
  • Drys med spidskommen og salt og steg ved svag varme i 6-8 min. Tag kyllingefileterne op og hold dem varme.

Grøntsager

  • Kom gulerødder, løg og salt i panden. Skru op til kraftig varme og steg grøntsagerne under omrøring i ca. 5 min.
  • Tag panden af varmen og vend rosiner og salatost i. Smag til.

Broccolicouscous

  • Kom den fintrevne broccoli en skål og hæld kogende vand over. Lad broccolien trække i ca. 2 min. og lad den dryppe godt af i en sigte.
  • Kom broccolicouscousen i en lun skål og vend smør og salt i.
  • Server sammen med ristede pitabrød, stegte kyllingefileter og grøntsager.

Du kan udelade brødet som tilbehør og i stedet vende broccolicouscousen sammen med 200 g tilberedt almindelig couscous (af ca. 100 g rå).

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8905 kJ / 2128 kcal

Næringsindhold pr. 100g

474 kJ / 113 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 26,9 % 7,5 g
Kulhydrat: 39,6 % 11,1 g
Fedt: 33,5 % 4,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/broccolicouscous-med-stegte-kyllingefileter/