Broccolicouscous med stegte kyllingefileter

Broccolicouscous med stegte kyllingefileter

30 min
Prøv broccoli på en ny måde - som broccoliucouscous. Måske kender du blomkålsris. Broccolien er også revet, men bliver bare lidt finere. Derfor kalder vi den couscous.
https://www.arla.dk/opskrifter/broccolicouscous-med-stegte-kyllingefileter/

Sådan gør du

Stegte kyllingefileter
  • Flæk kyllingefileterne en gang på langs.
  • Lad smørret blive gyldent i en stor pande og brun fileterne ca. 1 min. på hver side.
  • Drys med spidskommen og salt og steg ved svag varme i 6-8 min. Tag kyllingefileterne op og hold dem varme.
Grøntsager
  • Kom gulerødder, løg og salt i panden. Skru op til kraftig varme og steg grøntsagerne under omrøring i ca. 5 min.
  • Tag panden af varmen og vend rosiner og salatost i. Smag til.
Broccolicouscous
  • Kom den fintrevne broccoli en skål og hæld kogende vand over. Lad broccolien trække i ca. 2 min. og lad den dryppe godt af i en sigte.
  • Kom broccolicouscousen i en lun skål og vend smør og salt i.
  • Server sammen med ristede pitabrød, stegte kyllingefileter og grøntsager.

Du kan udelade brødet som tilbehør og i stedet vende broccolicouscousen sammen med 200 g tilberedt almindelig couscous (af ca. 100 g rå).

Energiindhold for hele retten:

9120 kJ / 2180 kcal

Næringsindhold pr. 100g

473 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 28,2 % 7,8 g
Kulhydrat: 38,7 % 10,8 g
Fedt: 33,1 % 4,2 g

Ingredienser

Stegte kyllingefileter
2 Store kyllingefileter (ca. 350 g)
20 g Smør
1 tsk Stødt spidskommen
½ tsk Groft salt
4 Gulerødder i små tern (ca. 300 g)
2 Rødløg i tynde både (ca. 150 g)
¼ tsk Groft salt
100 g Rosiner
200 g Salatost i tern
Broccolicouscous
450 g Fintrevet broccoli
1 liter Kogende vand
20 g Smør
¾ tsk Groft salt
Tilbehør
240 g Ristede fuldkornspitabrød