Broccolifritter

Broccolifritter

20 min
Er du i tvivl om, hvad du skal bruge broccolistokken til, når du har skåret buketterne fra? Lav broccolifritter af stokken, som smager helt fantastisk. Fritterne er krydret med hvidløg og ost og vendes i pankorasp, der giver dem et dejligt knas. Det er en genial måde at bruge broccolistokken på, og hvis du serverer broccolifritterne med en dip lavet på creme fraiche, så bliver det med garanti en succes. Bag fritterne hurtigt og effektivt i en airfryer - eller bag dem i ovnen - bare i lidt længere tid.

Sådan gør du

Bagetid i airfryer:

Ca. 10-12 min. ved 200°.

Broccolifritter
  • Skræl det yderste lag af broccolistokken og skær dem i stave (ca. 1 x 1 cm i tykkelsen). Vend dem i olie.
  • Bland maizena, hvidløgspulver og salt sammen og vend det med fritterne. Tilføj pankorasp og ost.
  • Kom fritterne i en airfryer og bag dem gyldne og sprøde.

Du kan sagtens bage broccolifritterne i en almindelig ovn - de skal bare have lidt længere tid. Fritterne bliver dog muligvis ikke helt lige så sprøde, men smager mindst lige så godt.

Energiindhold for hele retten:

7876 kJ / 1882 kcal

Næringsindhold pr. 100g

862 kJ / 206 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 26,3 % 13,4 g
Kulhydrat: 4,2 % 2,1 g
Fedt: 69,5 % 16,2 g
Mere inspiration

Krydret dip til broccolifritterne.

Holiday dip
10 min
Holiday dip
(6)

Ingredienser

Broccoli fritter
2 Broccoli, stokken herfra (ca. 250 g)
1 tsk Olivenolie
1 tsk Majsstivelse
½ tsk Hvidløgspulver
¼ tsk Groft salt
1 spsk Pankorasp
2 Spsk fintrevet lagret cheddarost