Broccolipuré med sprød broccolistok
30 min
•
Denne flotte broccolisalat smager godt som tilbehør til fx stegt kylling eller laks. Får du en rest broccolipuré tilovers kan du bruge den som fyld i en sandwich sammen med fx parmaskinke, tomat og salatblade.
Ingredienser
600 g
Broccoli
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
¾ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
5 g
Smør
|
|
1 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1
Rødløg i meget tynde skiver (ca. 50 g)
|
|
---|---|
1½ spsk
Æbleeddike
|
|
Et nip groft salt
|
|
¼ tsk
Sukker
|
¾ spsk
Koldpresset rapsolie
|
|
---|---|
2 spsk
Grofthakkede mandler
|
Sådan gør du
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2990 kJ / 715 kcal
Næringsindhold pr. 100g
167 kJ / 40 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 18,3 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 12,5 % | 1,2 g |
Fedt: | 69,2 % | 3,1 g |
Relateret video
Hvordan koger man broccoli
Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole.