Denne flotte broccolisalat smager godt som tilbehør til fx stegt kylling eller laks. Får du en rest broccolipuré tilovers kan du bruge den som fyld i en sandwich sammen med fx parmaskinke, tomat og salatblade.
Sådan gør du
Del broccolien i store buketter – gem stokken. Bring vand tilsat salt i kog i en gryde og kog broccolibuketterne, uden låg, 3-4 min., til de er møre, men stadig har bid. Hæld vandet fra og kom broccolien i en foodprocessor sammen med fløde, smør, citronskal, salt og peber. Hak til en glat, grøn puré. Stil broccolipuréen tildækket i køleskabet til den er kold. Smag til.
Skræl imens broccolistokken, så de værste trevler kommer væk. Skær stokken i meget tynde skiver på langs med en tyndskræller og kom broccoliskiverne i koldt vand. Stil broccoliskiverne i køleskabet, så de bliver helt sprøde.
Vend rødløget sammen med eddike, salt og sukker og lad det trække i 10-15 min.
Tag broccoliskiverne op af vandet og tør dem i et viskestykke. Vend skiverne med rødløg, rapskimolie og hakkede mandler. Kom broccolipureén i en skål og fordel løgblandingen på toppen.
Energiindhold for hele retten:
2990 kJ / 715 kcal
Næringsindhold pr. 100g
167 kJ / 40 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
1,6 g
Protein:
18,3 %
1,8 g
Kulhydrat:
12,5 %
1,2 g
Fedt:
69,2 %
3,1 g
Relateret video
Hvordan koger man broccoli
Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole.