Broccolipuré med sprød broccolistok

Broccolipuré med sprød broccolistok

30 min
Denne flotte broccolisalat smager godt som tilbehør til fx stegt kylling eller laks. Får du en rest broccolipuré tilovers kan du bruge den som fyld i en sandwich sammen med fx parmaskinke, tomat og salatblade.

Sådan gør du

  • Del broccolien i store buketter – gem stokken. Bring vand tilsat salt i kog i en gryde og kog broccolibuketterne, uden låg, 3-4 min., til de er møre, men stadig har bid. Hæld vandet fra og kom broccolien i en foodprocessor sammen med fløde, smør, citronskal, salt og peber. Hak til en glat, grøn puré. Stil broccolipuréen tildækket i køleskabet til den er kold. Smag til.
  • Skræl imens broccolistokken, så de værste trevler kommer væk. Skær stokken i meget tynde skiver på langs med en tyndskræller og kom broccoliskiverne i koldt vand. Stil broccoliskiverne i køleskabet, så de bliver helt sprøde.
  • Vend rødløget sammen med eddike, salt og sukker og lad det trække i 10-15 min.
  • Tag broccoliskiverne op af vandet og tør dem i et viskestykke. Vend skiverne med rødløg, rapskimolie og hakkede mandler. Kom broccolipureén i en skål og fordel løgblandingen på toppen.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3045 kJ / 728 kcal

Næringsindhold pr. 100g

170 kJ / 41 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 18 % 1,8 g
Kulhydrat: 12,3 % 1,2 g
Fedt: 69,7 % 3,2 g
Relateret video
Hvordan koger man broccoli

Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Broccoli
600 g
Vand
1 liter
Groft salt
1 tsk
¾ dl
Smør
5 g
Citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Rødløg i meget tynde skiver (ca. 50 g)
1
Æbleeddike
1½ spsk
Et nip groft salt
Sukker
¼ tsk
Koldpresset rapskimolie
¾ spsk
Grofthakkede mandler
2 spsk