Broccolipuré med sprød broccolistok
30 min

Broccolipuré med sprød broccolistok

Denne flotte broccolisalat smager godt som tilbehør til fx stegt kylling eller laks. Får du en rest broccolipuré tilovers kan du bruge den som fyld i en sandwich sammen med fx parmaskinke, tomat og salatblade.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Broccolipuré med sprød broccolistok

Denne flotte broccolisalat smager godt som tilbehør til fx stegt kylling eller laks. Får du en rest broccolipuré tilovers kan du bruge den som fyld i en sandwich sammen med fx parmaskinke, tomat og salatblade.

Antal portioner
  • 1 rødløg i meget tynde skiver (ca. 50 g)
  • 1½ spsk æbleeddike
  • et nip groft salt
  • ¼ tsk sukker
  • ¾ spsk koldpresset rapskimolie
  • 2 spsk grofthakkede mandler

Fremgangsmåde:

Del broccolien i store buketter – gem stokken. Bring vand tilsat salt i kog i en gryde og kog broccolibuketterne, uden låg, 3-4 min., til de er møre, men stadig har bid. Hæld vandet fra og kom broccolien i en foodprocessor sammen med fløde, smør, citronskal, salt og peber. Hak til en glat, grøn puré. Stil broccolipuréen tildækket i køleskabet til den er kold. Smag til.

Skræl imens broccolistokken, så de værste trevler kommer væk. Skær stokken i meget tynde skiver på langs med en tyndskræller og kom broccoliskiverne i koldt vand. Stil broccoliskiverne i køleskabet, så de bliver helt sprøde.

Vend rødløget sammen med eddike, salt og sukker og lad det trække i 10-15 min.

Tag broccoliskiverne op af vandet og tør dem i et viskestykke. Vend skiverne med rødløg, rapskimolie og hakkede mandler. Kom broccolipureén i en skål og fordel løgblandingen på toppen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,7 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 60 %
Print