Broccolisuppe

30 min
Broccolisuppe

Broccolisuppe er en dejlig fyldig suppe der kan spises hele året rundt - og som kan varieres med de grøntsager du har. Broccolisuppen er uden fløde, men kartoflerne giver en cremet konsistens. Du kan vælge at servere den lækre broccolisuppe som forret eller hovedret - den grønne og nemme broccolisuppe pynter og smager.

Ingredienser

Broccolisuppe

1 Grofthakket løg
20 g Smør
200 g Kartofler i små stykker
1 liter Grøntsagsbouillon
500 g Broccoli
2½ dl Mælk
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

1 dl Hakkede mandler

Tilbehør

240 g Ristet flutes

Sådan gør du

Broccolisuppe

  • Svits løg i gyldent smør i en gryde, tilsæt kartoffelstykker og svits dem med et øjeblik.
  • Hæld bouillon ved og bring i kog og lad suppen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
  • Skær broccolien i små buketter og resten af stokken i små stykker. Gem ca. 100 g broccolibuketter til senere.
  • Kom resten af broccolien i suppen og lad den koge med i ca. 5 min.
  • Blend suppen ad 3-4 gange og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt mælk og varm suppen op.
  • Kom resten af broccolibuketterne i og kog dem med i ca. 3 min. og smag suppen til.

Har du ikke nok broccoli, kan du supplere med blomkål. Du kan også supplere med andre grøntsager og smage til med hvidløg, karry og/eller chili efter smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6797 kJ / 1625 kcal

Næringsindhold pr. 100g

288 kJ / 69 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 18,1 % 3,1 g
Kulhydrat: 48,6 % 8,2 g
Fedt: 33,3 % 2,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/broccolisuppe/