Brød med dadler og nødder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Flot krydret brød, der holder sig saftigt i flere dage. Smager rigtig godt til ost.

Ingredienser

24 skiver pr. brød

Antal portioner

  • 50 g gær
  • ½ liter mørk øl, fx porter
  • 150 g grofthakkede dadler
  • 50 g blødt smør
  • 1 dl mørk sirup
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 1 spsk groft salt
  • 2 spsk finthakket pomeransskal
  • 1½ tsk stødt nellike
  • 2 dl hele hasselnøddekerner
  • 2 dl speltflager
  • 800 g sigtet speltmel

Pynt

  • 1½ dl speltflager

Sådan gør du

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål og tilsæt øl, dadler og de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt sammen - ca. 10 min. Dejen er lidt våd. Lad den hæve tildækket i ca. 45 min.

Tænd ovnen på 250°. Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let. Del dejen i 2 portioner og form dem til brød. Rul dem i speltflager og kom dem i brødforme (á ca. 1½ liter). Lad dem efterhæve i ca. 20 min. Skru ned til 200° og bag brødene nederst i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Tips

Tørret pomerans kan du købe hos helsekostbutikker.

I stedet for pomerans kan du bruge 3 spsk bitter orangemarmelade.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 23190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,5 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: