Brød med dadler og nødder

Brød med dadler og nødder

60+ min
Fryseegnet
Flot krydret brød, der holder sig saftigt i flere dage. Smager rigtig godt til ost.

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i en skål og tilsæt øl, dadler og de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt sammen - ca. 10 min. Dejen er lidt våd. Lad den hæve tildækket i ca. 45 min.
  • Tænd ovnen på 250°. Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let. Del dejen i 2 portioner og form dem til brød. Rul dem i speltflager og kom dem i brødforme (á ca. 1½ liter). Lad dem efterhæve i ca. 20 min. Skru ned til 200° og bag brødene nederst i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.
Bagetid
  • Ca. 45 min. ved 200°.
Velbekomme!
Tips

Tørret pomerans kan du købe hos helsekostbutikker. I stedet for pomerans kan du bruge 3 spsk bitter appelsinmarmelade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

22440 kJ / 5363 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1158 kJ / 277 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 5,9 g
Protein: 12,9 % 8,8 g
Kulhydrat: 64,2 % 43,8 g
Fedt: 22,5 % 7 g
Alkohol: 0,4 %

Ingredienser

Gær
50 g
Mørk øl, fx porter
½ liter
Grofthakkede dadler
150 g
Blødt smør
50 g
Mørk sirup
1 dl
250 g
Groft salt
1 spsk
Finthakket pomeransskal
2 spsk
Stødt nellike
1½ tsk
Hele hasselnøddekerner (ca. dl)
2 dl
Speltflager (ca. dl)
2 dl
Sigtet speltmel
800 g
Pynt
Speltflager (ca. dl)
1½ dl