Brød med dadler og nødder

Bedømmelse

(7 vurderinger)

60+ min

Flot krydret brød, der holder sig saftigt i flere dage. Smager rigtig godt til ost.

Ingredienser

24 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 50 g gær
  • ½ liter mørk øl, fx porter
  • 150 g grofthakkede dadler
  • 50 g blødt smør
  • 1 dl mørk sirup
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 1 spsk groft salt
  • 2 spsk finthakket pomeransskal
  • 1½ tsk stødt nellike
  • 2 dl hele hasselnøddekerner
  • 2 dl speltflager
  • 800 g sigtet speltmel

Pynt

  • 1½ dl speltflager

Sådan gør du

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål og tilsæt øl, dadler og de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt sammen - ca. 10 min. Dejen er lidt våd. Lad den hæve tildækket i ca. 45 min.

Tænd ovnen på 250°. Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let. Del dejen i 2 portioner og form dem til brød. Rul dem i speltflager og kom dem i brødforme (á ca. 1½ liter). Lad dem efterhæve i ca. 20 min. Skru ned til 200° og bag brødene nederst i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Tips

Tørret pomerans kan du købe hos helsekostbutikker.

I stedet for pomerans kan du bruge 3 spsk bitter orangemarmelade.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 23190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,5 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 21 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: