Brød med dadler og nødder
60+ min

Brød med dadler og nødder

Flot krydret brød, der holder sig saftigt i flere dage. Smager rigtig godt til ost.
Fryseegnet
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Brød med dadler og nødder

Flot krydret brød, der holder sig saftigt i flere dage. Smager rigtig godt til ost.

24 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 50 g gær
  • ½ liter mørk øl, fx porter
  • 150 g grofthakkede dadler
  • 50 g blødt smør
  • 1 dl mørk sirup
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 1 spsk groft salt
  • 2 spsk finthakket pomeransskal
  • 1½ tsk stødt nellike
  • 2 dl hele hasselnøddekerner
  • 2 dl speltflager
  • 800 g sigtet speltmel

Pynt

  • 1½ dl speltflager

Fremgangsmåde:

Smuldr gæren i en skål og tilsæt øl, dadler og de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt sammen - ca. 10 min. Dejen er lidt våd. Lad den hæve tildækket i ca. 45 min.

Tænd ovnen på 250°. Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let. Del dejen i 2 portioner og form dem til brød. Rul dem i speltflager og kom dem i brødforme (á ca. 1½ liter). Lad dem efterhæve i ca. 20 min. Skru ned til 200° og bag brødene nederst i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Tips

Tørret pomerans kan du købe hos helsekostbutikker.

I stedet for pomerans kan du bruge 3 spsk bitter orangemarmelade.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 23190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,5 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 21 %
Print