Brød med dadler og nødder

Brød med dadler og nødder

2 timer
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Flot krydret daddelbrød, der holder sig saftigt i flere dage. Opskriften er nem at lave og brødet med dadler og nødder smager rigtig godt til ost. Du kan også servere det til eftermiddagskaffen i stedet for kage - det er så godt med koldt smør på.
https://www.arla.dk/opskrifter/brod-med-dadler-og-nodder/

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i en skål og tilsæt øl, dadler og de øvrige ingredienser.
  • Ælt dejen godt sammen - ca. 10 min. Dejen er lidt våd.
  • Lad den hæve tildækket i ca. 45 min. Tænd ovnen på 250°.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let. Del dejen i 2 portioner og form dem til brød.
  • Rul dem i speltflager og kom dem i brødforme (á ca. 1½ liter). Lad dem efterhæve i ca. 20 min.
  • Skru ned til 200° og bag brødene nederst i ovnen ca. 45 min. Lad dem køle af på en bagerist.

Tørret pomerans kan du købe hos helsekostbutikker. I stedet for pomerans kan du bruge 3 spsk bitter appelsinmarmelade.

Energiindhold for hele retten:

22711 kJ / 5428 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1160 kJ / 277 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 5,9 g
Protein: 12,7 % 8,7 g
Kulhydrat: 64,7 % 44,2 g
Fedt: 22,2 % 7 g
Alkohol: 0,4 %

Ingredienser

50 g Gær
½ liter Mørk øl, fx porter
150 g Grofthakkede dadler
50 g Blødt smør
1 dl Mørk sirup
250 g Kvark
1 spsk Groft salt
2 spsk Finthakket pomeransskal
1½ tsk Stødt nellike
2 dl Hele hasselnøddekerner (ca. dl)
2 dl Speltflager (ca. dl)
800 g Sigtet speltmel
Pynt
1½ dl Speltflager (ca. dl)