Brombærmazarintærte med marcipan

Brombærmazarintærte med marcipan

60+ min
Nem brombærmazarintærte med marcipan. Prøv denne saftige hjemmelavede brombærmazarintærte med sprød dej og lækkert marcipanfyld, når der er brombær i farvandet. Server brombærmazarintærte med marcipan lun - og gerne med iskoldt flødeskum!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tærtebund
  • Smuldr smørret i melet, tilsæt flormelis og saml dejen med æggeblommen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 24 cm. i diameter). Tryk dejen ud i formen og lad dejen gå ca. 2 cm. op af formens side.
  • Stil bunden tildækket i køleskabet i ca. 30 min. eller i fryseren i ca. 10 min.
Mazarinfyld
  • Rør marcipan, smør, citronskal og æg godt sammen.
  • Fordel mazarinfyldet i tærtebunden.
  • Tryk de friske brombær ned i fyldet og bag tærten midt i ovnen.
  • Lad den køle lidt af på en bagerist, drys med flormelis og server med koldt flødeskum.
Variation

Prøv andre bær - eller blommer i stedet for brombær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

21903 kJ / 5235 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1482 kJ / 354 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 6,6 % 5,8 g
Kulhydrat: 30,4 % 26,5 g
Fedt: 63 % 25,2 g
Mere inspiration

Lækker og luksuriøs brombærtærte der bare vil noget....

Brombærtærte
60+ min
Brombærtærte
(39)

Ingredienser

Tærtebund
Blødt smør
125 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
175 g
Flormelis
3 spsk
Æggeblomme
1
Mazarinfyld
Marcipan - groftrevet
400 g
Blødt smør i tern
75 g
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Æg
3
Brombær
250 g
Pynt
Flormelis
Tilbehør
Piskefløde - let pisket
¼ liter