Brombærmazarintærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

En saftig tærte i sprød dej med syrlige brombær. Server brombærmazarintærten med flødefraiche smagt til med stødt kardomme, som passer godt til den søde brombærmazarintærte.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

ca. 12 stykker

Antal portioner

  • 125 g blødt smør
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 3 spsk flormelis
  • 1 æggeblomme

Marcipancreme

  • 400 g ren, rå marcipan
  • 75 g blødt smør
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3 æg
  • 250 g brombær

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom smør, hvedemel, flormelis og æg i en foodprocesser og kør til dejen er samlet. Tilsæt evt. vand til at samle dejen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 24 cm. i diameter). Tryk dejen ud i formen og lad dejen gå ca. 2 cm. op af formens side. Stil bunden tildækket i køleskabet i ca. 45 min.

Marcipancreme

Riv marcipanen groft på foodprocessoren og skift rivejern tilbage til kniv. Tilsæt smør og citronskal og kør i yderligere ca. 30 sek. Tilsæt ét æg af gangen og kør fyldet godt mellem hvert æg. Tag bunden ud af køleskabet og fordel marcipancremen i tærtebunden. Tryk de friske brombær ned i cremen og bag tærten midt i ovnen. Lad den køle lidt af på en bagerist.

Stød kardemommefrø fint i en morter og pisk dem sammen med flødefraiche til et let skum. Server flødefraichen til den afkølede brombærmazarintærte.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 21500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 64 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag