Brunkål
1 time 15 min
•
Her har du en opskrift på brunkål i en meget nem version, hvor du bruger sirup i stedet for at brune sukker. Smagen af gamle dages brunkål er stadig den samme - men det er bare lidt nemmere at have med at gøre. Brunkål er et lækkert tilbehør til mange af vinterens retter, og den søde, hjemmelavede brunkål falder i mange børn og barnlige sjæles smag.
Ingredienser
Brunkål
|
1½ kg
Hvidkål
|
|
|---|---|
|
20 g
Smør
|
|
|
2 spsk
Mørk sirup
|
|
|
2 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
20 g
Smør
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Brunkål
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Servér fx brunkål med kålpølser eller steg en omgang flæsk i ovn, på pande eller som her i grillen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
186 kJ / 44 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,2 g |
| Protein: | 1 g |
| Fedt: | 1,9 g |
| Kulhydrat: | 5,8 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.