Bruschetta med lufttørret skinke og bønnepuré

Bruschetta med lufttørret skinke og bønnepuré

60+ min
Lækker lille hapser, som er frisk og krydret i smagen.

Sådan gør du

Dagen før
  • Læg bønnerne i blød i koldt vand og stil dem tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.
Bønnepuré
  • Bring vand og salt i kog. Skyl bønnerne godt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til de er møre. Hæld bønnerne til afdrypning i en sigte. Blend osten og de afkølede bønner med fx en stavblender til blandingen er jævn. Rør oliven, chili, citronsaft, oregano og basilikum i. Stil bønnepuréen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
  • Del tomaterne i kvarte. Rist brødskiverne, flæk hvidløgsfedet og gnid det på de ristede brødskiver. Fordel skinken på brødene efterfulgt af bønnedip og tomater. Pynt med basilikumblade og server straks.
Tip
  • Du kan købe kogte kidneybønner på dåse.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6405 kJ / 1531 kcal

Næringsindhold pr. 100g

476 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 24,9 % 7 g
Kulhydrat: 46,2 % 12,9 g
Fedt: 28,9 % 3,7 g

Ingredienser

Dagen før
Tørrede røde kidneybønner
50 g
Vand
¼ liter
Bønnepuré
Vand
¼ liter
Groft salt
¼ tsk
Salatost i tern
100 g
Hakkede sorte oliven
1 spsk
Finthakket mild rød chilipeber
1 spsk
Friskpresset friskpresset citronsaft
1 spsk
Finthakket frisk oregano
2 spsk
Finthakket frisk basilikum
2 spsk
Cherrytomater
200 g
Skrå skiver brød, fx filone
8
Stort fed hvidløg
1
Lufttørret skinke, fx parmaskinke
8 skiver
Pynt
Friske basilikum