Bruschetta med lufttørret skinke og bønnepuré
60+ min

Bruschetta med lufttørret skinke og bønnepuré

Lækker lille hapser, som er frisk og krydret i smagen.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bruschetta med lufttørret skinke og bønnepuré

Lækker lille hapser, som er frisk og krydret i smagen.

Antal portioner

Dagen før

  • 50 g tørrede kidneybønner
  • ¼ liter vand

Bønnepuré

  • ¼ liter vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 100 g Karolines Køkken® klassisk Salatost i tern
  • 1 spsk hakkede sorte oliven
  • 1 spsk finthakket mild rød chilipeber
  • 1 spsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 2 spsk finthakkede friske oreganoblade
  • 2 spsk finthakkede friske basilikumblade
  • 200 g cherrytomater
  • 8 skrå skiver brød, fx filone
  • 1 stort fed hvidløg
  • 8 skiver lufttørret skinke, fx parmaskinke

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Dagen før

Læg bønnerne i blød i koldt vand og stil dem tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Bønnepuré

Bring vand og salt i kog. Skyl bønnerne godt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til de er møre. Hæld bønnerne til afdrypning i en sigte. Blend osten og de afkølede bønner med fx en stavblender til blandingen er jævn. Rør oliven, chili, citronsaft, oregano og basilikum i. Stil bønnepuréen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Del tomaterne i kvarte. Rist brødskiverne, flæk hvidløgsfedet og gnid det på de ristede brødskiver. Fordel skinken på brødene efterfulgt af bønnedip og tomater. Pynt med basilikumblade og server straks.

Tip

Du kan købe kogte kidneybønner på dåse.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,8 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 32 %
Print

Vin match

Malvasia, fiano Salento, Italien

Hvidvin med krydrede elementer, fx. en bianco salento Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til krydderurter