Cafe latte

15 min
Cafe latte

Kaffe er ikke bare kaffe. Prøv en lækker caffe latte, når trangen til kaffe melder sig - eller slut et måltid af med en caffe latte, hvis der ikke lige er plads til mere. Det kan være svært at kende forskel på alle de forskellige kaffedrikke - Caffe latte består oftest af en del espresso og to dele mælk og serveres oftest i en stor kop/glas.

Ingredienser

Caffe latte

3 dl Mælk
1½ dl Varm, meget stærk kaffe, fx espresso

Sådan gør du

Caffe latte

  • Kom mælken i en tykbundet gryde og bring den i kog under omrøring.
  • Fordel mælken i 2 høje glas (som tåler varme).
  • Tilsæt derefter forsigtigt kaffen, evt. ned over den hvælvede side af en ske, så der dannes 2-3 lag.
  • Server straks den varme kaffedrik.

At mager mælk skummer bedre end fed mælk - men fed mælk smager bedre i kaffe (synes de fleste). Du kan også få latte art, en mælk, der har begge egenskaber - der er tilsat ekstra protein i mælken, som sikrer bedre skum.

Caffe latte kan også røres sammen med 2 tsk rørsukker og 3 spsk orangelikør. Fordel den varme drik i 2 glas (som tåler varme). Pynt med flødeskum og revet chokolade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

469 kJ / 112 kcal

Næringsindhold pr. 100g

104 kJ / 25 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 38 % 2,3 g
Kulhydrat: 52,5 % 3,2 g
Fedt: 9,5 % 0,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/caffe-latte/