Cafe latte
Kaffe er ikke bare kaffe. Prøv en lækker caffe latte, når trangen til kaffe melder sig - eller slut et måltid af med en caffe latte, hvis der ikke lige er plads til mere. Det kan være svært at kende forskel på alle de forskellige kaffedrikke - Caffe latte består oftest af en del espresso og to dele mælk og serveres oftest i en stor kop/glas.
Ingredienser
Caffe latte
|
3 dl
Mælk
|
|
|---|---|
|
1½ dl
Varm, meget stærk kaffe, fx espresso
|
Sådan gør du
Caffe latte
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
At mager mælk skummer bedre end fed mælk - men fed mælk smager bedre i kaffe (synes de fleste). Du kan også få latte art, en mælk, der har begge egenskaber - der er tilsat ekstra protein i mælken, som sikrer bedre skum.
Caffe latte kan også røres sammen med 2 tsk rørsukker og 3 spsk orangelikør. Fordel den varme drik i 2 glas (som tåler varme). Pynt med flødeskum og revet chokolade.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
105 kJ / 25 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0 g |
| Protein: | 2,3 g |
| Fedt: | 0,3 g |
| Kulhydrat: | 3,2 g |