Cafe latte

Cafe latte

15 min
Kaffe er ikke bare kaffe. Prøv en lækker caffe latte, når trangen til kaffe melder sig - eller slut et måltid af med en caffe latte, hvis der ikke lige er plads til mere. Det kan være svært at kende forskel på alle de forskellige kaffedrikke - Caffe latte består oftest af en del espresso og to dele mælk og serveres oftest i en stor kop/glas.

Sådan gør du

Caffe latte
  • Kom mælken i en tykbundet gryde og bring den i kog under omrøring.
  • Fordel mælken i 2 høje glas (som tåler varme).
  • Tilsæt derefter forsigtigt kaffen, evt. ned over den hvælvede side af en ske, så der dannes 2-3 lag.
  • Server straks den varme kaffedrik.

At mager mælk skummer bedre end fed mælk - men fed mælk smager bedre i kaffe (synes de fleste). Du kan også få latte art, en mælk, der har begge egenskaber - der er tilsat ekstra protein i mælken, som sikrer bedre skum.

Caffe latte kan også røres sammen med 2 tsk rørsukker og 3 spsk orangelikør. Fordel den varme drik i 2 glas (som tåler varme). Pynt med flødeskum og revet chokolade.

Energiindhold for hele retten:

470 kJ / 112 kcal

Næringsindhold pr. 100g

104 kJ / 25 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 38 % 2,3 g
Kulhydrat: 52,6 % 3,2 g
Fedt: 9,4 % 0,3 g
Mere inspiration

Herlig iskold kaffe - når det er varmt ude eller inde.

Iskaffe
5 min
Iskaffe
(96)

Ingredienser

Caffe latte
3 dl Mælk
1½ dl Varm, meget stærk kaffe, fx espresso