Champignongryde med ingefær
60+ min

Champignongryde med ingefær

Umamismag fra champignon, kød og mælkesauce op imod den skarpe ingefær og den søde honning - det er godt.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Champignongryde med ingefær

Umamismag fra champignon, kød og mælkesauce op imod den skarpe ingefær og den søde honning - det er godt.

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 450 g hele, rensede champignoner
  • 400 g skinkekød i tern
  • ½ dl vand
  • 1½ spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk groft salt
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce
  • 5 forårsløg i skrå stykker

Pynt

  • saltede pistacienøddekerner

Tilbehør

  • kog 320 g løse ris, parboiled og vend dem med
  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Lad halvdelen af smørret gyldne i en stegegryde. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 4 min. og tag dem op. Lad resten af smørret gyldne og brun kødet i ca. 2 min. Tilsæt vand, ingefær, honning og salt. Lad kødet koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Tilsæt mælkesauce, løg og de stegte champignoner. Bring retten i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,5 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 33 %
Print