Risalamande cheesecake
&format=webp)
Risalamande forklædt som cheesecake - en nyfortolkning af julens dessertklassiker med ristede mandler og kirsebærgele på toppen. Med denne risalamande cheesecake forener du 2 klassikere i en herlig mundfuld, som både smager af risalamande og cheesecake. Den har det hele - det sprøde, det bløde, det hvide og det røde og smager bare af jul.
Ingredienser
Bund
100 g
Smuttede mandler
|
|
---|---|
100 g
Knuste digestive kiks
|
|
100 g
Smeltet smør
|
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
|
---|
Risalamande fromage
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
|
400 g
Kold risengrød
|
|
2½ dl
Piskefløde
|
|
3
Blade husblas
|
|
200 g
Flødeost
|
Kirsebærgele
3 blade
Husblas
|
|
---|---|
400 g
Kirsebærsauce, fx amarena
|
Pynt
Ristede, grofthakkede smuttede mandler
|
---|
Sådan gør du
Bund
Risalamande fromage
Kirsebærgele
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan sagtens bruge andre kiks end digestive, erstat fx med vaniljekranse, brunkager eller halv pebernødder/halv digestive. Pebernødder har god julesmag, men er hårdere, derfor fungerer de bedst blandet med en blødere kiks.
Cheesecaken kan fryses uden gelé.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17612 kJ / 4209 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1103 kJ / 264 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 6,6 % | 4,3 g |
Fedt: | 63,7 % | 19 g |
Kulhydrat: | 29,7 % | 19,3 g |
Risalamande forklædt som cheesecake - en nyfortolkning af julens dessertklassiker med ristede mandler og kirsebærgele på toppen.
