Cheesecake med pesto og bagte tomater

Salt cheesecake med pesto og søde bagte tomater. Perfekt på buffetbordet eller som en forret sammen med salat og laks.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Cheesecake med pesto og bagte tomater

Salt cheesecake med pesto og søde bagte tomater. Perfekt på buffetbordet eller som en forret sammen med salat og laks.

Antal portioner

Cheesecake

Bagte tomater

  • 500 g cherrytomater
  • 5 friske timiankviste
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • rucolasalat

Tilbehør

  • 3 spsk basilikumpesto

Fremgangsmåde:

Cheesecake

Rist valnødderne i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist dem i yderligere ca. 2 min. Tag valnødderne af varmen, lad dem køle af og hak dem groft. Bland halvdelen af valnødderne med smør og kiks. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 24 cm i diameter) og smør kanterne. Kom kikseblandingen i formen og pres bunden godt sammen. Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Pisk imens ost, fraiche, æg, pesto, citronskal, salt og peber sammen i en skål. Hæld blandingen på kiksebunden og bag midt i ovnen. Lad cheesecaken køle af på en bagerist.

Bagte tomater

Skyl tomaterne og skær dem i halve. Bland dem med de øvrige ingredienser i en skål. Læg dem på en bageplade med skærefladen opad og bag dem midt i ovnen. Server den afkølede cheesecake pyntet med rucola, bagte tomater og resten af valnødderne. Server basilikumpesto ved siden af.

Bagetid for cheesecake

Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for tomater

Ca. 1 time og 15 min. ved 150° - traditionel ovn°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 75 %
Print