Cheesecake med skovbær og skyr

6 timer
Arbejdstid: 30 min
Cheesecake med skovbær og skyr

En frisk version af cheesecake med skyr og skovbær - og masser af friske bær på toppen.

Ingredienser

Bund

250 g Mandler
15 Dadler uden sten
¼ tsk Groft salt

Skovbærskyr

3 blade Husblas
200 g Hytteost
5 dl Skyr med skovbær
1 spsk Akaciehonning
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Vaniljepulver
250 g Blandede bær, fx blåbær, brombær og hindbær

Sådan gør du

Bund

  • Rist mandlerne i en bradepande midt i ovnen ca. 12 min. ved 165° - traditionel ovn.og afkøl dem let.
  • Kom mandlerne i en foodprocessor og hak dem ved hurtigste hastighed i ca. 1 min.
  • Tilsæt dadler og salt. Hak stadig ved hurtigste hastighed ca. 2 min. - til blandingen er jævn.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Fordel mandelblandingen i formen og stil den tildækket på køl.

Skovbærskyr

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Kom hytteost i en foodprocessor eller hurtighakker. Kør ved hurtigste hastighed ca. 3 min. - eller til det er glat.
  • Kom hytteost, skyr, honning og de øvrige ingredienser i en skål og rør det godt sammen.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en tykbundet gryde. Afkøl husblassen med ca. 1 dl af skyrblandingen og rør husblassen i resten af skyrblandingen.
  • Hæld fromagen på den kolde bund.
  • Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne natten over.
  • Tag forsigtigt kagen ud af formen og stil den på et fad. Pynt med friske bær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10221 kJ / 2443 kcal

Næringsindhold pr. 100g

733 kJ / 175 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,7 g
Protein: 22,3 % 9,6 g
Kulhydrat: 27,2 % 11,7 g
Fedt: 50,5 % 10 g
Relateret video Sådan laver du Cheesecake med skovbær og skyr

En sundere version af cheesecake med skyr og skovbær - og masser af friske bær på toppen.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/cheesecake-med-skovbar-og-skyr/